Skumitate

fredag
Klockan
Skumitate av Takuya Fujisawa Japansk teaterteknik blandas med samtida dans. Premiär 14 mars, kl 19.00, Regionteater Väst/Dans, Borås Sedan urminnes…
Läs mer...
dans

Biljetter och priser

Biljetter säljs via billetto
Biljettpris:120 kr

Regionteater Väst - Boråsscenen

Borås

Om evenemanget

Skumitate av Takuya Fujisawa
Japansk teaterteknik blandas med samtida dans. Premiär 14 mars, kl 19.00, Regionteater Väst/Dans, Borås Sedan urminnes tider har det funnits de som anser att dockor har själar och använt dem som substitut för sina önskningar. Men precis som i barns lekar kan dockor användas som verktyg för att ifrågasätta mänskliga beteenden.

 Genom att föra samman trämaterial och dans är Skumitate ett försök att skapa en bro mellan kulturer och konstformer. Gränserna suddas ut mellan dockor och människor, mellan stepp och samtida dans. Fujisawa använder sina egna erfarenheter som invandrare i sitt skapande arbete: genom dans utforskar han vad det är att vara människa och hur vi kan förstå varandra bortom språket.

Verket utgår ifrån den japanska teatertekniken mitate och blandar dockmakarens teknik med dansarens kropp. Titeln består av två ord: SKUM och MITATE. Skum är det svenska adjektivet för något märkligt eller främmande. Mitate är en teknik för att byta perspektiv och göra något annorlunda. När det svenska och japanska uttrycket kombineras betyder det en märklig synvinkel, t ex en främlings beteende. Dessutom betyder skumitate ”att vara rädd” på japanska. Koreograf: Takuya Fujisawa

Dansare: Beda Åsbrink, Gustav Borehed, Endre Schumicky, Takuya Fujisawa

Skådespelare: Alexander Hopman Lilja
Ljus, 
Scenografi: Takuya Fujisawa

Kostym: Shogo Hirata

Musik: Emiliano Sacripant

Scentekniker:Diblik Rabía

Producent: Takuya Fujisawa och PossibilitasBuss till föreställningen från Göteborg till Borås t/r. Du kan boka biljett till vår direkt buss till föreställningen för 100kr. Begränsad antal platser. 
I samarbete med Regionteater Väst/Dans och Stora Teatern


Med stöd av: Kulturrådet, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad