Syster Sol klar som support till The Wailers

fredag
Syster Sol. Foto: Anna Lewenhaupt, via Kulturbolaget

Den 9 augusti besöker det ikoniska reggaebandet The Wailers Malmö för att fira arvet efter "Legend" och lanseringen av "Bob Marley: One Love". Nu står det klart att Sveriges egna reggaedrottning Syster Sol ansluter sig till konserten i Slagthusets saluhall för att värma upp publiken och fullständigt fullborda denna reggaekväll!

Med start som sångerska i det svenska reggaebandet Livelihood, har Syster Sol sedan 2008 gjort betydande avtryck som soloartist på musikscenen med sin unika fusion av västindiska influenser. 2009 släppte hon sin solodebut "Dömd att bli bedömd" som följdes av klassikerna "Kichinga!" (2011) och "Mellan raderna" (2013). År 2021 släppte hon det hyllade albumet “ANITYA” med hits som "Make Sense" feat. Partillo och "Twin Flame" feat. IVORY. Albumet följdes upp av en sommarturné med konserter på bland annat Gröna Lund och Liseberg.

Under 2022 utforskade Syster Sol samarbeten med andra artister, men nu är hon tilllbaka med eget material och tidigare i år släpptes den nya singeln "Så nice". När Syrran intar scenen blir det kamp och kärlek inbäddat i bas och baktakt – med massa bra vibbar på toppen.

Biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se och Slagthuset.se.

Datum:

9 aug - Malmö, Slagthuset (Saluhallen)

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten