Smålands museums Julmarknad 2-3 december

söndag
Loppismarknadjul
Foto: Kulturparken Småland

Den kommande helgen kickar nog advents- och julkänslan igång på allvar för många. Den 2-3 december är det så också dags för Smålands museums årliga julmarknad i Växjö. Där kommer alla besökare välkomnas till en mysig helg fylld med med julens dofter, smaker och många vackra ting i en stämningsfull miljö.

På Julmarknaden träffar besökaren nära 30 utställare som erbjuder bland annat mat, dryck och olika konsthantverk samt inredning och böcker. Ett fint tillfälle att skaffa hem julens olika förnödenheter och kanske en och annan julklapp från lokala tillverkare och hantverkare.

Förutom godsaker och hantverk erbjuder så klart julmarknaden många aktiviteter för familjer - med både små och stora barn. På museet och i museiparken kan barnen bland annat prova på ponnyridning, spana in djuren i 4H-gården - och självklart - träffa tomten. Passa även på att upptäcka Smålands museums härliga utställning LEKfullt där barnens lek får blomstra i en värld full av färg, fantasi och busiga uttrar.

Om du lockas av hållbar shopping så kan man kika in på Utvandrarnas hus. Där hittas nämligen ett loppmarknadsgäng i en skön blandning av fynd, onödigheter och nödvändigheter. Kanske hittar du äntligen grejen till den där släktingen som aldrig vet vad den önskar sig?

Passa på att lära känna Kulturparken Småland och alla verksamheterna där. Vår personal är där under hela helgen för att visa och berätta. Måhända är du nyfiken på våra stora digitala samlingar och arkiv? Eller så kanske du vill spana in hur en konservator arbetar för att återställa slitna föremål? Den kreativt lagda kan även ta chansen att testa på att gravera glas.

Läs mer i programmet som du hittar på https://kulturparkensmaland.se/

Julmarknaden på Smålands museum äger rum lördag 2 december och söndag 3 december, kl 11.00–17.00 på Smålands museum och Utvandrarnas hus i Växjö. Fri entré hela helgen.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten