Julstämning och familjemys på stan i Skövde

tisdag
jul
Foto: via Next Skövde, medieanvändning

Snart är tiden för pepparkaksbak, väldoftande glögg och lysande stjärnor här. Julmarknader, julkonserter, julbord och adventsmys står på agendan när julen startar i Skövde.

Här är några höjdpunkter från julens händelser på stan:

3 december: Barnens julmys på Hertig Johans torg Den 3 december är det dags för Barnens julmys på stan >>. Det blir en dag med många roliga aktiviteter såsom ponnyridning, möten med tomten, nissedisco med godisregn, julpyssel och Elimkyrkans julspel. Dagen till ära kommer två bönder med sina alpackor till stan för att låta barnen hälsa på dem och vintertrollen från SM-veckan gör ett återbesök i Skövde.

9 december: Mysig julmarknad med 25 marknadsknallar

Den 9 december blir det en mysig julmarknad i Skövde med 25 marknadsknallar som erbjuder allt från fårskinn och kransar till julgodis, bakverk och andra läckerheter samt hantverk och ett lotteri.

- Äntligen står julen för dörren och jag hoppas få träffa många besökare på stan som tar chansen att få uppleva den mysiga julstämningen i Skövde, säger Katarina Blad, ansvarig för evenemang och möten på Next Skövde.

Nisseloft, tomte och vinterskog på Commerce

Julen på Commerce bjuder även i år på den populära vinterskogen som lever vidare på två ställen i huset. Dessutom flyttar självaste tomten in på Långgatan där besökare kan lämna in sin önskelista. En nyhet för i år är Nisseloftet där man kan smyga in och se vad nissarna håller på med. Missa inte julbelysningen på Commerce, i år har renarna fått sällskap av en 5,5 meter hög figur som är placerad på cafétaket.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten