Regionteatern Blekinge Kronoberg återupptar soppteater

fredag
teaterSoppteater

Foto: Linda Himsel

På publikens begäran är nu våra soppteatrar tillbaka och i vår bjuder vi på sex gästspel med framförallt kvinnliga förtecken.

Allt från Edith Piaf till Kristina Lugn. Nytt för i år är att man kan välja att avnjuta soppa på lunchen eller på en After work.

Anna Maria Käll, som tidigare ingått i Regionteaterns fasta ensemble, är tillbaka på vår scen i en av föreställningarna - Kristin. I denna fria tolkning av Strindbergs ”Fröken Julie” får Kristin chans att resa sig från köksstolen och berätta sin historia. Det är midsommarafton och Kristin har fixat och grejat i Strindbergs grevekök i över ett sekel. Hon diskar, tvättar, lagar, tröstar, sopar, moppar. Hon är städerskan i trapphuset, mamman i tvättstugan, kvinnan i skolbespisningen och den tacksamma statisten. Vem är hon? Vad drömmer hon om?

Catherine Westling gör även hon comeback på Regionteaterns scen med föreställningen Tack och lov att jag finns. En musikalisk poetisk föreställning i det lilla formatet. Vardagslivets sorg och glädje i Kristina Lugns texter. Catherine sågs senast i föreställningen Föregångerskan. Nu står hon på vår scen igen med två musiker med piano, cello, basklarinett, ukulele och bastuba. Svart humor och igenkänning för alla som älskat och velat passa in.

PROGRAM FÖR VÅRENS SOPPOR

Torsdag 2/2

Edith Piaf – Sången som liv

Från de fattiga gatorna i Paris till de stora scenerna över hela världen. Föreställningen baseras på författaren Ulla Lundqvists roman Piaf – Sången som liv.

Medverkande: Petra Kvist - skådespelare och sångerska, Jan-Erik Sandvik - piano, Rimma Gotkosik - violin.

”...framfört med en sådan innerlighet och värme att det är svårt att värja sig.” Katrineholmskuriren

Torsdag 9/2

Povels primadonnor – Brita, Gunwer, Wenche, Birgitta och Monica Z

Povel Ramels 100 årsjubileum har uppmärksammats under 2022. På Klara Soppteater var det premiär på denna föreställning, om fem legendariska scenartister.

Medverkande: Mattias Enn - estradör och sångare, Jan-Erik Sandvik - pianist.

Torsdag 16/2

Tack och lov att jag finns - Kristina Lugns texter som musikteater

En musikalisk poetisk föreställning om vardagslivets sorg och glädje.

Medverkande: Catherine Westling - skådespelare, Ove Lindqvist och Thomas Hertzman - musiker.

”Drabbande och roligt när skicklig trio gör Kristina Lugn-teater”. Barometern

Onsdag 8/3

Åh, ni fantastiska kvinnor – en musikalisk hyllning till historiska kvinnor

Ett pärlband av kvinnor som varit pionjärer och föregångare inom vetenskap, musik och i kampen för mänskliga rättigheter och lika rösträtt för alla.

Medverkande: Ida Görsch - skådespelare och sångerska, Tore Sunesson - skådespelare och musiker.

Torsdag 23/3

Ensemble ur Musica Vitae

Musica Vitae bjuder in till en konsert där ni får njut av pärlor från den klassiska kammarmusikrepertoaren!

Medverkande: Musica Vitae, kammarmusikorkester.

Torsdag 30/3

Kristin – fritt efter August Strindberg

I denna fria tolkning av Strindbergs ”Fröken Julie” får Kristin chans att resa sig från köksstolen och berätta sin historia. Vem är hon? Vad drömmer hon om?

Text: August Strindberg & Hanna Adolfsson. Regi: Hanna Adolfsson. Medskapare och på scen: Anna Maria Käll. Uruppförd på Strindbergs Intima teater.