Premiärdags för sommarteater i Kalmar

torsdag

Premiärdags för sommarteater i Kalmar

Mats Bäcker

För nionde året i rad bilr det sommarteater på Krusenstiernska gårdens scen i Kalmar. "Rakt ner i fickan" är namnet på årets föreställning som har premiär ikväll. På scen står bland andra skådelspelarna Allan Svensson, Carina Lidbom och Claes Månsson.

Handlingen kretsar kring Erik, Allan Svensson, som blivit av med jobbet. I sin iver att slippa berätta detta för sin fru, spelad av Carina Svensson, lurar han tillsammans med sin vapendragare farbror Bertil till sig olika bidrag från olika myndigheter. Med skendöda släktingar, män utklädda till kvinnor och påhittade barn blir det svårare och svårare att hålla ihop härvan av lögner. Precis som sig bör i en fars.

"Rakt ner i fickan" är skriven av Michael Cooney och för regi står Edward af Sillén. Ensemblen består av Allan Svensson, Carina Lidbom, Claes Månsson, Jeanette Capocci, Ola Forssmed, Per Svensson, Andreas Nilsson, Lotta Thorell, Martin Rydell och Anna Rydell. Föreställningen spelas utomhus på Krusenstiernska teatern i Kalmar mellan den 30 juni och 31 juli.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten