Premiär för Mors lilla Olle i Borås

måndag
teater

Amelia Bordahl/Superstudio

En minimal plätt, liten som en grytlapp är det utrymme Olle upplever han får av sin mamma mitt ibland degar, fläderblomssaft och allt annat som verkar så viktigt och brådskande. När mamma ber Olle att gå ut en stund upptäcker han att i skogen är det annorlunda, tyst och stilla. Ändå finns så mycket att uppleva. Tittar man närmare så ser man att det myllrar av myror som rimmar, björnar som dansar, granar som har bråttom att växa sig stora, och ensamma små grottor med ett rum och kök.

Mors lilla Olle är en nyskriven pjäs och fokuserar på samspelet mellan barn och vuxna, människa och natur. Pjäsen har skrivits av dramatikern Alexandra Loonin som hämtat sin inspiration utifrån samma historia som Alice Tegnér. 

I regissören Mikael Dahls händer förvandlas Mors lilla Olle till ett muntert och härligt upplyftande äventyr i skogen. Proppfullt av glitter, musik och en uppmuntran om att ge sig ut på upptäcktsfärd i naturen.

Den 12 maj är det så digital urpremiär för denna filmade föreställning Mors lilla Olle uppdatt av Borås Stadsteaters. Föreställningen finns tillgänglig att streama vid Borås Stadsteaters kanal på plattformen Voyd mellan den 12 maj och 15 juni för 100 kronor. Lågstadieskolor erbjuds visa föreställningen utan kostnad.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten