Norénpjäs tillbaka på Kulturhuset Stadsteatern

onsdag
teater

Bild: Helena af Sandeberg och Samuel Fröler i Tiden är vårt hem av Lars Norén. Nypremiär 3 mars på Stora scenen, Kulturhuset Stadsteatern. Fotograf: Matilda Rahm

Eirik Stubøs succéversion av "Tiden är vårt hem” är tillbaka med delvis ny ensemble. Nu ansluter skådespelarna Helena af Sandeberg, Samuel Fröler, Tova Magnusson och Andreas Kundler. Dessutom flyttar pjäsen från Klarascenen till Stora scenen för att publiken ska få plats. Nypremiär 3 mars.

– Det är spännande och ärofyllt att återigen få sätta upp Lars Noréns pjäs med en delvis ny ensemble. Det innebär ny kemi och nya intressanta tolkningar av denna fantastiska text som stannar kvar i kroppen långt efter föreställningens slut, säger Eirik Stubø, regissör i ett pressmeddelande.

Eirik Stubø kom tillbaka till Stadsteatern 2021 med premiären av Tiden av vårt hem, Lars Noréns pjäs från 1992, som fick lysande recensioner både av press och publik. Sedan dess har han även regisserat Jakten på Stadsteatern samt föreställningen Norma på Folkoperan. Nu får Tiden är vårt hem nypremiär på Stora scenen.

Luften vibrerar av förväntningar när det är dags för syskon och barndomsvänner att mötas upp i ett somrigt Skåne. Några är bofasta, andra sommargäster, några är gifta och andra skilda. Det var länge sen de sågs. Rötterna ligger djupt i den skånska myllan. Här pulserar också besvikelser från det förflutna. Trots att deras öden är så tätt sammanflätade bär var och en sin särskilda historia. En gång var detta ett hem på jorden, men hur fångar man den tid som flytt? Stark kärlek binder den ena till den andra i en omöjlig ringdans. Blir detta deras sista sommar tillsammans?

Lars Noréns pjäs Tiden är vårt hem handlar om längtan, hemkomst och tiden som går utan återvändo och dialogen balanserar oupphörligen på gränsen mellan tragik och komik. Det är över 30 år sen pjäsen skrevs, men de mänskliga och politiska frågor som den berättar om tycks evigt aktuella.

Tiden är vårt hem har nypremiär 3 mars på Stora scenen.

Av: Lars Norén

Regi: Eirik Stubø

Scenografi och kostym: Erlend Birkeland

Ljus: Ellen Ruge

Videodesign: Emi Stahl

Mask: Maria Lindstedt

Medverkande:

Anna: Helena af Sandeberg

Harald: Henrik Norlén

Jakob: Samuel Fröler

Muller: Léonie Vincent

Prick: Sofia Ledarp

Nils: Magnus Krepper

Julia: Natalie Minnevik

Erik: Andreas Kundler

Greta: Tova Magnusson

Tomas: Johannes Kuhnke

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten