Maria Lundqvist blir Shirley Valentine

fredag
teaterKomediMaria Lundqvist

Maria Lundqvist blir Shirley Valentine

Mats Bäcker (Affischfoto)

Den 31 mars 2017 är det premiär för ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm. Maria Lundqvist spelar huvudrollen som den modiga hemmafrun Shirley och för regi står Edward af Sillén.

”En av de roligaste, vackraste monologer som skrivits. Alltid nära till både skratt och gråt, precis som livet självt. För mig är det ett passionsprojekt att äntligen få ge teaterpubliken Shirley Valentine igen", säger regissören Edward af Sillén i ett pressmeddelande.

Skådespelerskan Maria Lundqvist har gestaltat fantastiska kvinnoporträtt, exempelvis den burleska ”Sally" i SVT, huvudrollen som Kajsa i SVT-Dramas "30 grader i februari", långfilmer som "Heartbreak Hotel" och ”Familjehemligheter".

Så här säger hon om Shirley Valentine:
”Äntligen får jag berätta om mig, om dom, om oss och vi som gått vilse i vem vi är och varför. Alla vi som tror att allt är försent och inte vågar starta om på nytt igen och igen. Shirley Valentine är ett livets gastkramande komiskt drama om att våga utmana sin rädsla och slänga sig ut i livet på nytt. Shirley Valentine förkroppsligar modet att trotsa sig själv och sin innersta rädsla. Hon är smart, slängd i käften, rolig och innerligt längtande men förlorad i en bild av sig själv som torkat igen sen länge. Om att våga ta plats med sig själv i sig själv.
Äntligen får jag berätta….”

Komedin Shirley Valentine skrevs 1986 av den engelska dramatikern Willy Russell och har spelats på både Broadway och Londons West End. 1989 blev den också en Oscarsnominerad långfilm.

"Shirley Valentine" spelas fram till den 29 april och biljetterna till föreställningarna släpps idag.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten