Lena Endre till Göteborgs Stadsteater i "Tillbaka till Reims"

fredag

Foto: Klara G

Tillbaka till Reims är en kollaboration mellan Schaubühne Berlin och Dramaten. På Schaubühne Berlin går den upp redan 26:e september medan de som har närmare till Göteborgs Stadsteater får vänta till 18 mars 2022.

Pjäsen har sin grund i den självbiografiska berättelsen Tillbaka till Reims (Retour à Reims), skriven av Didier Eribon, som också blivit dokumentärfilm. Berättelsen handlar om hur ett svenskt team som ska spela in dokumentärens berättarröst hamnar i en livlig diskussion om Eribons insikter om sin klassresa, medelklassens exkluderande mekanismer och arbetarklassens förflyttning från vänster till extremhöger. För det konstnärliga svarar Thomas Ostermeier, konstnärlig ledare på Schaubühne Berlin och ansedd vara en av Europas mest namnkunniga regissörer.

Jag har följt och beundrat Ostermeiers unika konstnärskap i många många år, så det känns fantastiskt med det här samarbetet.

Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater.

Den 18 mars 2022 är det Göteborgspremiär för Tillbaka till Reims med Lena Endre i huvudrollen. flankerad av Jesper Söderblom, som ingår i Göteborgs Stadsteaters ensemble.