Kärlek och mord i ny musikal på Oscarsteatern

fredag

Kärlek och mord i ny musikal på Oscarsteatern

Mats Bäcker

Den 25 januari 2018 har musikalen "Gentlemannen" premiär på Oscarsteatern i Stockholm. Orginalet ”A Gentleman's Guide to Love & Murder” blev succé på Broadway och nominerades i flera olika kategorier vid Tony Awards 2014.

”Gentlemannen" handlar om sympatiske Monty Navarro, spelad av Andreas T Olsson, som precis har förlorat sin mamma men får veta att han tillhör den adliga släkten D'Ysquith. Tyvärr som den åttonde arvingen i släktträdet, många står före. Monty Navarro börjar därför konstruera kreativa och knäppa mordplaner för att röja släktingarna ur vägen. Samtidigt tampas han med kärleksbekymmer med sin älskarinna (Sara Jangfeldt) och hans trolovade (Emmi Christensson) och hotet att hamna i fängelse.

Åtta släktingar ur ätten D’Ysquith spelas av en och samma person, Henrik Dorsin. Genom blixtsnabba kostymbyten, skickliga perukmakare och en uppvisning av säregna uttryck, dialekter och röst-förvrängningar ska Dorsin agera som de åtta släktingarna, män som kvinnor. En i taget, men i ett rasande tempo: I vissa scener spelar han exempelvis mot sin hustru Lady Eugenia D’Ysquith (Suzanne Reuter), i scenen omedelbart efter spelar Dorsin välgörenhets-madame i knallröd peruk.

"Gentlemannen" produceras av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain. För regi står Markus Virta och Calle Norlén för översättning.

Biljetterna till föreställningarna släpps den 10 oktober.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten