Premiärdags för Stefan Anderssons "Teaterkungen"

måndag
teatermusikalStefan Anderssonshow
Foto: via Werecki

- Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen sätta upp Teaterkungen och möta publiken med en större musikalisk palett, säger Stefan Andersson.

Med extra stor ensemble, nytt material, skräddarsydda kostymer och påkostad scenografi blir föreställningen effektfull och mäktig.

"Teaterkungen" är en föreställning med glitter av flärd och glitter av tårar, en festkväll helt i Gustav IIIs smak. Med musik, skratt och berättelser får gästerna lära känna den märklige kungen och människorna omkring honom. Från en kall vinterkväll på Operan i Paris 1771 till de dödande skotten på maskeradbalen på Operan i Stockholm 1792.

Vad dolde Gustav III under sminket, perukerna och flärden? Den festglade kungen var balernas och kulturens mästare men blev också krigens slipade strateg.

- Gustav III var inte så olik dig och mig. Född att bli kung, ja. Men bakom masken, flärden och glittret hade han samma egenskaper som alla andra, en önskan om att bli älskad, beundrad eller åtminstone fruktad. Vi kan alla lära oss nåt av denna tid, denna specielle man, för historia har en förmåga att upprepa sig, säger Stefan Andersson.

Föreställningen "Teaterkungen" har premiär nu på fredag, den 19:e januari. Totalt 18 föreställningar spelas fram till den 23:e mars 2024 på Kajskjul 8 i Göteborg. Biljetter hittar ni här.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten