En föreställning om att vara säl

tisdag
teater
Foto: Thomas Zamolo

Vad är det att sällskapa och hur är man sällskaplig? Är sällskaplighet en fråga om hur vi förhåller oss och kommunicear med de runt omkring oss? Framför allt - hur skulle det då fungera om vi allesamman var sälar?

Sälmänniskan, en mytologisk varelse som återfinns i både de nordiska och keltiska myterna. Till ena hälften en säl och till andra en människa har detta märkliga och kanske lite bortglömda mytologiska väsen inspirerat koreografen och dansaren Sindri Runudde till att skapa föreställningen Sälskap. Med denna sägenomspunna figur som mittpunkt byggs en fantastisk värld fylld upp av paljetter, låtsaspälsar och handblåsta glaspärlor av glaskonstnären Anna-Lena Rudolfson. Här möter vi Sindri tillsammans med dansaren och koreografen Anna Pehrsson när de tar sig an idén att vara någon annan eller något annat. Kanske en säl?

Sälskap är en sensorisk djupdykning för alla åldrar – en undervattensvärld på land, där publiken både får se, höra oh känna dans. Premiären går av stapeln den 17:e mars på Norrlandsoperan och är samproducerad av Dansnät Sverige och Norrlandsoperan.

Välkommen till den förtrollande världen av "Sälskap", en dansföreställning inspirerad av mytologiska varelser. Följ med Sindri Runudde och Anna Pehrsson på en resa genom en undervattensvärld på land, där publiken kan se, höra och känna dansen.

Missa inte premiären den 17 mars på Norrlandsoperan eller något av föreställningarna när man sedan turnerar runt i Sverige med Dansnätet under våren 2023.

Speldatum

17 mars, 2023 - Norrlandsoperan, Umeå - Premiär

18 mars, 2023 - Norrlandsoperan, Umeå

20 mars, 2023 - Norrlandsoperan, Umeå

22 mars, 2023 - Gävle teater, Gävle

24 mars, 2023 - Dansens hus på Hallen i Farsta, Stockholm

25 mars, 2023 - Dansens hus på Hallen i Farsta, Stockholm

27 mars, 2023 - Sagateatern, Linköping

29 mars, 2023 - Dansstationen, Malmö

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten