”Den fula ankungen” med Malmötouch

tisdag
teater
Foto: Erik Roman

Den nya föreställningen Den fula ankungen, är en uppdaterad version av H.C. Andersens klassiska saga, och har skapats tillsammans med förskolebarn över hela Malmö.

Barnens tankar och funderingar har inspirerat och vävts in i både manus och kostym. Den fula ankungen får premiär den 10 maj i Malmö Stadsteaters helt nya teaterrum Ateljén. Medverkar gör Kajsa Ericsson och André Gatu, och för regin står Hedvig Claesson. Biljetterna släpps idag 20 mars.

Ankmamman ligger och ruvar på sina ägg i Pildammsparken. När äggen kläcks är en av ungarna annorlunda och inte alls lik sina syskon. De andra ankorna är elaka och retas, så ungen ger sig iväg och är med om äventyr både på Ribban och i Folkets park. Det är inte helt lätt att vara alldeles ensam i stan och längta efter mamma – vågar ankungen komma hem igen?

Processen har byggt på att jag och skådespelarna har träffat förskolebarn runtom i Malmö nu under vintern. Vi har läst sagan, målat ankungar och svanar och funderat över hur det känns att vara en ful ankunge.

Hedvig Claesson

Inför repetitionerna har regissören Hedvig Claesson och skådespelarna haft många fina möten med Malmös förskolebarn:

– Processen har byggt på att jag och skådespelarna har träffat förskolebarn runtom i Malmö nu under vintern. Vi har läst sagan, målat ankungar och svanar och funderat över hur det känns att vara en ful ankunge. Vi har haft så otroligt fina möten och samtal. Kloka, finurliga och roliga barn har verkligen öppnat våra sinnen! Deras tankar vävs in både i manuset och i kostymen och ger oss vår riktning och kompass, säger regissören Hedvig Claesson

Den fula ankungen spelas 10 maj – 15 juni i Ateljén på Kalendegatan 12, för barn i åldrarna 3-6 år. Biljetterna släpptes 20 mars.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten