Bob hund som musikal? Eller bob katt?

tisdag
bob hundmusikal

Foto: Anna Brånhede

I höst får du se det legendariska Helsingborgsbandet bob hund spela en helt ny roll på teaterscenen. Helsingborgs stadsteaters chef Kajsa Giertz regisserar BOBHUNDMUSIKAL som är en berättelse om vänskap och drömmar baserad på gamla och nyskrivna låtar av bob hund.

Vad är en BOBHUNDMUSIKAL? Jag vet inte... men jag kommer att känna igen den direkt när NI ser den. Det är en fråga om personkemi mellan skådespelarna, bob hund och publiken Vi har skrivit ny musik för er och ni kommer att lyssna åt oss. Kanske ska vi sjunga och dansa tillsammans? Ingen vet hur det ska gå på den här planeten.

Thomas Öberg, sångare i bob hund

Den nyskrivna musikalen handlar om popgruppen bob katt. Efter ett förödande gräl vaknar några spöklika figurer till liv. Det är bob hund som går igen och med musikens hjälp tar sig de sig tillbaka i tiden för att försöka förhindra katastrofen som hotar att splittra bob katt för alltid. Helsingborgs stadsteaters chef Kajsa Giertz regisserar musikalen som är en berättelse om vänskap och drömmar baserad på gamla och nyskrivna låtar av bob hund.

Repetitionerna inför höstens jubileumsföreställning BOBHUNDMUSIKAL är igång. Vi har läst manus, spelat, sjungit och skissat på scenerier. En dinosaurie cyklade genom rummet och en skådespelare har dansat vals med en rosa hare på rullskridskor. Tillsammans med fem skådespelare fyller bob hund Storans scen i höst i en angelägen berättelse om musikens kraft och vikten av vänskap.

Kajsa Giertz, regissör.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten