Champagneserien 2025-2026

torsdag
Klockan
Följ med oss under fyra kvällar där vi utforskar och fördjupar oss i Champagnes magiska värld. Vad är det som…
Läs mer...
mat & dryck

Biljetter och priser

Biljetter säljs via billetto
Biljettpris:2533 kr

Teater Tribunalen

Stockholm

Teater Tribunalen
Hornsgatan 92
11821 Stockholm

Om evenemanget

Följ med oss under fyra kvällar där vi utforskar och fördjupar oss i Champagnes magiska värld. Vad är det som gör denna ädla dryck till ett av världens starkaste varumärken? Under ledning av Mattias Dahl från Villa Nera och Christian Rähn från Champagne Voyage djupdyker vi i fyra olika ämnen som kommer ge dig en djupare kunskap och förståelse i ämnet och göra dig till experten i gänget när det kommer till Champagne. Under dessa tillfällen kommer du naturligtvis även få möjligheten att prova många goda Champagner!Denna biljett gäller för samtliga fyra tillfällen som presenteras nedan. Vill du hellre gå på enbart vissa av tillfällena väljer du istället att köpa en enkel biljett för respektive provning. Vid köp av hela serien erhålls en rabatt på 15% av ordinarie pris (2980 SEK) Beskrivning av respektive tillfälle: Tillfälle 1: Champagne och dess druvorTorsdag den 11 september 18:00 - 20:30 Vad är det som gör Champagne så unikt, hur tillverkas denna dryck, vad är sur lattes och degorgering, hur ser klimatförutsättningarna ut och vilka druvor får användas för denna ädla dryck? Dessa frågor och många fler därtill kommer du få alla svar på under denna första kväll. Vi går igenom hur man tillverkar Champagne och vad som ger drycken sin karaktär för att sedan prata om de olika druvor som är tillåtna för Champagne. Under kvällen provar vi fem olika druvrena champagner. Ord pris: 695 SEK Tillfälle 2: Blanc de BlancsTorsdag den 27 november kl 18:00 - 20:30 Under denna kväll djupdyker vi i Blanc de Blancs, dvs Champagner gjorda enbart på druvan Chardonnay. Vi ställer ett gäng olika byar som t ex. Avize, Bouzy och Cramant mot varandra och fördjupar oss i vad växtplatsen gör för slutresultatet i glaset. Denna kväll kommer ge dig stor förståelse för begreppet Blanc de Blancs och fördjupa din kunskap om de olika underområdena i Champagne och dess viktigaste byar. Under kvällen provar vi fem olika Blanc de Blancs från olika byar. Ord pris: 695 SEK Tillfälle 3: Odlingsfilosofi och vinmakningsstilarTorsdag den 19 februari kl 18:00 - 20:30 Vid detta tillfälle så reder vi ut begreppen biodynamik, ekologisk odling och konventionell odling och hur dessa filosofier påverkar drycken vi har i glaset. Vilken filosofi är vanligast i Champagne och varför är den det? Vi djupdyker även i olika vinmakningstekniker och tittar på användandet av ekfat eller ståltank, vad dessa val gör för slutresultatet och för vilka stilar av Champagne som använder vilken teknik. Denna kväll provar vi 5 olika champagner och ställer dryckerna mot varandra och ser om vi kan lista ut vilken dryck som hör hemma med vilken teknik och filosofi. Ord pris:695 SEK Tillfälle 4:  Prestigechampagne och magnumflaskorTorsdag den 23 april kl 18:00 - 21:00Vid det sista tillfället i denna serie firar vi med de ädlaste av drycker, nämligen Prestigechampagne. Vad innebär begreppet och varför betingar dessa flaskor så höga priser, när bör man dricka dessa viner och hur länge bör flaskorna lagras för att visa sin fulla potential? Vi går även igenom de olika buteljformaten och reder ut om flaskans storlek kan ha någon betydelse för just Champagne. Vi kommer även testa champagne som har lagrats och se hur detta påverkat drycken. Denna kväll provar vi fem olika Champagner, allt mellan prestige, magnum och ålder och ser om vi kan lista ut vilken champagne som är vad. Ord pris: 895 SEK Om Mattias och Christian:Mattias är utbildad DipWSET från Villa Nera och har tidigare bl a ansvarat för Restaurangakademiens sommelierutbildningar. Christian har provat över 5000 Champagner under de senaste 30 åren och åker årligen ner till Champagne för att prova Champagner med vinmakare hos de stora husen och mindre odlare.Övrig info:Undvik starka parfymer på provningenMinimiålder 18 årIngen förkunskap krävs Hitta hit:Ingång sker genom portal på Hornsgatan 82 vid restaurang Häktet. Gå in på gården , fortsätt rakt fram ca 25 meter och ta dörren en bit fram till vänster skyltad GrapeLab (Se karta nedan). Närmaste tunnelbanestation:Mariatorget, 5 minuters promenad. Buss:Hållplats Hornsgatan​/Rosenlundsgatan, 1 minuters promenad. Tillgänglighet: Vänligen observera att lokalen tyvärr ej är handikappanpassad och ligger 2 trappor upp utan hiss.