William Spetz tar sin show på turné

måndag

William Spetz tar sin show på turné

Josefine Bäckström

"Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" är en föreställning av och med William Spetz som just nu spelas på Scalateatern i Stockholm. Nästa år tar William sin kritikerrosade föreställning vidare ut på en omfattande Sverigeturné med start i Piteå den 12 februari 2017. Biljetterna släpps den 6 december.

- Jag kan inte fatta att jag ska få åka ut på turné! Det har varit min dröm sedan jag fick idén om den här föreställningen, att få åka ut till städer och spela på teatrar ute i landet. Jag ser fram emot att få spendera några timmar till med mormor och publiken. Jag mår så bra av det, för det känns liksom inte som att hon är helt borta när jag står på scenen och får visa vem hon var. Och hur hon fick mig att bli den jag blev, berättar William i ett pressmeddelande.

I ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, kroppskomplex och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Följ med William på en tragikomisk resa genom de minnen och tankar som format hans liv och den han blev – stundvis med gränslös humor och ironi, stundvis på största allvar.

Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är hans första scenföreställning. För regi står Åsa Lindholm.

Turnéplan:
12 februari - Piteå, Acusticum
14 februari - Lund, Lunds Stadsteater
17 februari - Umeå, Idunteatern
18 februari - Umeå, Idunteatern
24 februari - Jönköping, Kulturhuset Spira
25 februari - Uppsala, Reginateatern
1 mars - Göteborg, Stora Teatern
2 mars - Göteborg, Stora Teatern
3 mars - Vara, Vara Konserthus
10 mars - Malmö, Slagthuset
12 mars - Västerås, Västerås Konserthus
22 mars - Halmstad, Halmstads Teater
23 mars - Norrköping, Flygeln
24 mars - Karlstad, Scalateatern
1 april - Gävle, Gävle Teater
2 april - Sundsvall, Tonhallen
21 april - Linköping, Konsert & Kongress

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten