Solala gör biblisk krogshow

tisdag
showkrogshowSolala
Solala “Bibeln - en krogshow”. Bild: via Werecki

I “Bibeln - en krogshow” bjuder Solala på en galen, frustande och färgsprakande musikalisk humorresa, ända från universums skapelse till Jesus allra bästa hits i regi av Hans Marklund. Premiär den 11 oktober på Kajskjul 8 i Göteborg och showen spelas fram till den 26 oktober 2024.

Tillsammans med skådespelaren Ida Löfholm och ett fyrmannaband ger Solala liv åt Bibelns mest klassiska berättelser. Hur hade Adam och Eva det i Edens lustgård egentligen? Hur kom Gud fram till sina budord? Hur gick det till när Jesus flyttade hemifrån och: Hur röjig var egentligen den sista nattvarden? Allt detta, och mycket mer, kommer ni få svar på!

- Vi har längtat efter att få göra något sånt här i flera år. Det är ett spännande och inspirerande steg att gå från ”köksbordet” till en full krogshow med sketcher, stora nummer, stämsång och dans. Till de oroliga vill vi säga: kom, ni kommer inte att ångra er. Säger Solala.

Njut av Bibelns mest klassiska berättelser såsom du aldrig sett eller hört dem förut med allt från swingjazz och reggae till dansband och rock, sprakande dans och galna sketcher. Och i sann Jesus-anda bryts bröd och vin tillsammans medan ni från scenen får svaret på mänsklighetens äldsta och viktigaste fråga: vad är meningen med livet?

Ensemble: Olle Bergel, Anders Gabrielson, Jens Lindvall, Ida Löfholm, 
Johan Gund – Kapellmästare. Regi: 
Hans Marklund. Producent: 
Kajskjul 8 och Solala.

“Bibeln - en krogshow” har premiär den 11 oktober och spelas fram till den 26 oktober 2024 på Kajskjul 8 i Göteborg. Biljetterna till showen släpps den 27:e februari via kajskjul8.se.