Stort intresse för revyn "Flaggan i topp" i Kalmar

tisdag
teaterrevy

Stort intresse för revyn "Flaggan i topp" i Kalmar

Flaggan i topp

Kalmar har de senaste åren fått en allt större tillströmning av turister. I år blev Kalmar återigen vald till årets sommarstad. Om det är just det, eller att det är i år är 10-årsjubileum av en alltid lika uppskattad teater på Krusenstiernska Teatern låter vi vara osagt, men intresset är enormt för jubileumsföreställningen med Robert Gustavsson, Allan Svensson, Rachel Mohlin med flera. Så stort att man släpper flera extra föreställningar i juli.

Det är en framgångsrik, rolig och numera kär tradition som tillsammans med flera av Sveriges mest folkkära och älskade skådespelare firas stort i år. Förutom tidigare nämnda Robert Gustafsson, Per Svensson, Allan Svensson och Rachel Mohlin så märks Jeanette Capocci, Nadine Kirschon, Andreas Nilsson, Siw Erixon och Magnus Kviske. Regissören Adde Malmberg sätter fart på komedikarusellen som har premiär 29 juni på Krusenstiernska gården i Kalmar. För att uppmärksamma 10-årsjubiléet utspelar sig handlingen för 100 år sedan.

Handlingen: Året är 1917 och vi befinner oss i en vacker lärarbostad i Kalmar. Det är dags för Valdemar (Per Svensson) och Elsa (Nadine Kirschon) att fira sin första bröllopsdag, vilket skall visa sig bli en minst sagt innehållsrik, förvirrande och minnesvärd dag med stora utropstecken! När Valdemar får ett sensationellt besked av sin gode vän advokat Kurt Sjöberg (Andreas Nilsson), uppstår en knivig situation som Valdemar snabbt behöver ta sig ur. För nu är det fler gäster på väg in. Objudna och inbjudna. Först ut är Elsas föräldrar med den koleriske fadern Theodor (Allan Svensson) i spetsen, som tillsammans med sin hustru (Siw Erixon) spontanbesöker för att delta i firandet.

Tätt därefter kommer den högst irriterande Sigge Sackarin (Robert Gustafsson) som ger Valdemar stort bryderi och drar in honom i en härva av lögner som involverar en exfru, författaren Erik Helgers eller möjligen författarinnan Helga (Rachel Mohlin), hantverkaren (Magnus Kviske) en kärlekstörstande husa (Jeanette Capocci), en son, och ytterligare en son!
Efter all denna förvirring och tilltrasslade familjerelationer undrar man ju – vem är egentligen far till vem och hur ska Valdemar lyckas få ut alla dessa oinbjudna gäster ur sitt hus?

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten