Robert Gustafsson tillbaka i Kalmar - första gången sedan 2019

fredag
Foto: Mats Bäcker, via Showtic

Enligt många Sveriges roligaste, Robert Gustafsson, är åter tillbaka i Kalmar. Den 27:e juni är det premiär för farsen ”Oj då! ... en till?!” i den fantastiskt mysiga Krusenstiernska trädgården.

Efter att ha senast uppträtt 2019 i Kalmar ser Robert Gustafsson fram emot en ny brittisk klassiker. ”Oj då! ... en till?!” är ursprungligen skapad av Ray Cooney och Tony Hilton. Det svenska manuset har skrivits av Andreas T Olsson och bearbetats av allsidige Edward af Sillén.

Farse handlar om en framgångsrik företagare som efter att hans kompanjon och tillika bästa vän gått bort nu vill skänka en stor summa pengar till avlidne vännens son. Men bara under en förutsättning, att det bara finns en enda efterlevande arvinge till den gamle kompanjonen.

Jag har längtat efter denna komiska explosion när genierna Robert Gustafsson och Ola Forssmed äntligen möts igen

Edward af Sillén

— Jag har längtat efter denna komiska explosion när genierna Robert Gustafsson och Ola Forssmed äntligen möts igen, i en av tidernas mest galna komedier. Högt tempo, roliga förvecklingar, där Ola får jobba ihjäl sig för att hålla alldeles för många versioner av Robert Gustafsson i styr. Omringad av en toppklass-ensemble blir det här en härlig utmaning för mig som regissör, säger Edward.

Den klassiskt brittiska farsen ”Oj då! ... en till?!” är fylld av förvecklingar som skruvas kring det faktum att huvudpersonen - i publikens ögon - verkar finnas i mer än en upplaga. Hans blixtsnabba kostym- och perukbyten är en förutsättning för att skratten ska hagla.

Bland skådespelarna hittar vi också lokala favoriter som Martin Rydell och Martina Sundén, välkända för sin mångsidighet från många olika revyer och uppträdanden. Biljetter säljs hos Showtic.

Skådespelare

Robert Gustafsson

Ola Forssmed

Carina Lidbom

Anton Lundqvist

Linda Olsson

Per Svensson

Lars Väringer

Martina Sundén

Martin Rydell

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten