Premiär för barnteater på Tjolöholm idag

måndag
familjteater
Foto: Tjolöholms slott

Det här året, 2023, satsar Tjolöholm på familj och barn. Lördagen 1:e juli öppnades således dörrarna för sommarens familjesatsning "Barnladan” i Magasinet på Tjolöholm Slott i Kungsbacka. Hela juli kommer Barnladan stå i centrum för en massor med kuliga aktiviteter, barnteater och sångstunder.

förutom satsningen på 1000m lekyta, hoppborgar, teater och allsång för barnen så erbjuder vi även konserter med folkkära artister såsom Victor Norén, Carola och Tommy Körberg

Patrik Olderius, VD Tjolöholms slott

– Familjesatsningen på Tjolöholm i år ligger i linje med vårt uppdrag att utveckla Tjolöholm till ett besöksmål för en bredare allmänhet, förutom satsningen på 1000m lekyta, hoppborgar, teater och allsång för barnen så erbjuder vi även konserter med folkkära artister såsom Victor Norén, Carola och Tommy Körberg. Därtill har vi dagligen både slotts och trädgårdsvisningar, badplats med möjlighet att hyra SUP eller kajaker, fik med hembakat och restaurang med säsongsinspirerande meny, galleri, sommaryoga med mera, säger Patrik Olderius VD på Tjolöholms Slott.

Idag, den 10:e juli, är det alltså dags att öppna upp för den första barnteatern. I premiären blir det Folk och Rövare i Kamomilla stad, vilken sedan kommer varvas med Djungelboken och Karius och Baktus fram till den 28:e juli. Utöver barnteatern så kommer det också bjudas på sångstunder med Sagornas sånger från Astrid Lindgrens Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump hela sommaren i Barnladan på Tjolöholms Slott.

– Förberedelserna inför teaterpremiären är igång och det blir full fart direkt från början. Föreställningarna innehåller mycket musik och sång som lockar fram skrattet hos de flesta och det är lika roligt för vuxna som för barn. Vi ser alla fram emot en underbar sommar på Tjolöholm Slott. Säger Göran Lohne, teaterproducent.

En nyhet den här sommaren är ett familjekort som ger tillgång till allt i Magasinet och Barnladan med olika typer av kul grejer som hoppborgar, Last Man Standing, ringkastning, fotbollsdart, utklädningsrum, sångstunder och barnteater.

Teaterföreställningar (ca:55min) och sago stunder (ca:30min):

10 juli - Folk och Rövare i Kamomilla stad och Sagornas sånger

12 juli - Djungelboken och Sagornas sånger

14 juli - Karius och Baktus och Sagornas sånger

17 juli - Karius och baktus och Sagornas sånger

19 juli - Folk och Rövare i Kamomilla stad och Sagornas sånger

21 juli - Djungelboken och Sagornas sånger

24 juli - Djungelboken och Sagornas sånger

26 juli - Karius och Baktus och Sagornas sånger

28 juli - Folk och Rövare i Kamomilla stad och Sagornas sånger

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten