Plura gör föreställning på teaterscenen

tisdag

Plura gör föreställning på teaterscenen

Niklas Larsson/TT

Efter en nyligen avslutad vårturné med sin son Axel Jonsson-Stridbäck och hans band, är det nu klart att Plura gör en föreställning på teaterscenen i höst. ”En man av hjärtat” är en 2,5 timmar lång föreställning med massor av musik, både gammalt och nytt, samt mellansnack med personliga, ingående och hittills hemliga berättelser kring låtarna. Med på scenen finns också bandet som Plura har turnerat med under våren. Manuset skrivs av Plura och för regi står Hugo Hansén. Föreställningen spelas under hösten på Scalateatern i Stockholm med premiär den 7 oktober.

Biljetterna till föreställningen släpps imorgon, onsdag den 12 april kl 9:00.

- Jag har jobbat med manuset i ett par månader nu, skrivit om och skrivit om. Det känns som en stor utmaning, ett högt berg att klättra uppför, svårt men utsikten blir bättre och bättre ju högre upp man kommer, rent ut sagt svindlande, det är ju mitt liv jag tittar ut över. Jag har ju aldrig jobbat med regissör tidigare så också det känns som en stor spännande utmaning, en nyttig utmaning. Om ca ett halvår är det dags att äntra Scalateaterns scen, jag hoppas vi ses då, vi lovar att göra vårt bästa för att kvällen ska bli nåt alldeles extra, säger Plura i pressmeddelandet.

Bandet består av Axel Jonsson Stridbeck – kapellmästare, gitarr, körsång, Freja Drakenberg - slagverk, akustisk gitarr, körsång, Marcus Arborelius - klaviatur, körsång, Zackarias Ekelund - trummor, körsång, Jonatan Lundin - bas, körsång.