Elina Ryd, kallad Majornas Lana del Rey, ger sig ut på turné

tisdag
konsertpop
Foto: Matti Ollikainen

Elina Ryd har av många hyllats för sin fantastiska röst och har gjort sig känd som poet. I höst släpper hon nytt material. Närmare bestämt en singel som kommer i slutet av sommaren, vilken sedan följs av en EP senare i höst. Sångerskan, låtskrivaren och kompositören Elina Ryd har en alldeles speciell förmåga att trollbinda sin publik och till sensommaren åker Elina med sitt band på sin första stora turné som startar i Halmstad och slutar på Stadsteatern i Göteborg. Hennes repertoar sträcker sig från pop och rock till visa och poesi, som hon blandar med sina egna infall och idéer för att skapa något helt unikt. Första singeln släpps den 18 augusti och hela ep:n släpps den 22 september.

Att få göra det jag älskar mest tillsammans med de jag älskar mest är drömmen ju

Elina Ryd

Elina Ryd berättar - ”Detta ska bli sååå roligt. Att få göra det jag älskar mest tillsammans med de jag älskar mest är drömmen ju. Vi ses!!! LÄNGTAR!”

"Hon håller oss i handen och berättar poetiska historier nedskrivna på små skrynkliga lappar, som hon smyger ner i våra kavajfickor när vi för en sekund tittar bort." Hymn

”Sättet att skriva musik sträcker sig efter en stor, melodisk poprymd, med spänstigt piano i botten och en mild melankoli som hänger likt morgondimma i luften." DN

Elina Ryd är måhända född i Jönköping men har sedan barnsben bott i Göteborg. Hon är uppvuxen i Linnéstaden omgiven av en familj där musiken alltid var tydligt närvarande. Elina har studerat till musiker vid Göteborgs Universitet och har under åren figurerat i konstellationer som bland annat Midnattsorkestern, Blue Naná, Red Hot Mamas och Secnec. Elina släppte sin debut "Falla" år 2017 och uppföljaren "Den Luft" 2019.

Turnéplan

11 augusti, 2023 - Galgbergsfestivalen Halmstad

2 september, 2023 - Live At Heart - Örebro

6 september, 2023 - Victoriateatern - Malmö

29 september, 2023 - Katalin - Uppsala

30 september, 2023 - Centralteatern - Gävle

1 oktober, 2023 - Fasching - Stockholm

14 oktober, 2023 - Stadsteatern - Göteborg

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten