Summerburst — festivalen genomförs!

måndag
festival

Idag kommer Summerburst med beskedet att de — till skillnad från många andra festivaler — tror på ett genomförande redan den här sommaren 2021. Festivalledningen anser att om Sverige kommer upp i nivå 4 av regeringens öppningsplan för Sverige så ska det går att hålla festivalen på Ullevi som tidigare planerat.

Givet att vi når nivå 4 eller högre i regeringens öppningsplan så ser vi möjligheter att genomföra Summerburst i sommar. Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut och är mer än redo. Alla våra undersökningar och att så många har valt att behålla sina biljetter visar att publiken också är det. Vi väntar oss ett oerhört högt tryck på de biljetter som finns kvar till försäljning.

Anders Boström, festivalgeneral för Summerburst

Skulle det bli så att festivalen faktiskt genomförs blir det första stora evenemanget som genomförs sedan kulturens nedstängning i mars 2020 när pandemin på allvar drabbade Sverige.

Många har valt att behålla tidigare köpta biljetter. Det gör att det finns färre biljetter till salu än om situationen varit som vanligt. Skulle festivalen trots allt inte gå att genomföra kommer biljettköparna kunna behålla biljetten till nästa år, eller få pengarna tillbaka.

Festivalen är planerad att gå av stapeln på Ullevi i Göteborg den 3 — 4 september. Redan är DJ Snake, Coone, och Will Sparks klara till festivalens 10-årsjubileum. På torsdag, den 10 juni, kommer ytterligare akter presenteras.

Tioårsjubileet för festivalen kommer i klassisk Summerburstanda bjuda på extra allt utav euforiska ögonblick, världsartister, fyrverkerier och konfettiregn, palmer och glitter. Räkna med två festivaldagar sprängfyllda av musik och fest i världsklass, som både avslutar sommaren och även kan bli startskottet för live i stor skala igen!

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten