Skäringer och Nessvold gör humorshow

onsdag

Foto: Mikael Kenta

Mia Skäringer & Hampus Nessvold gör en liveshow ihop i höst. "Just idag mår vi bra" är en humorshow med all dårskap du kan önska dig av dessa två. Förutom Mia och Hampus träffar du Tabita, Terese, Gulletussan, Gunnar, och Ann-Marie. Det blir också analyser sång och dans förpackat i både grandiost och nästintill obefintligt självförtroende. Och har du dessutom lyssnat på podden "Skäringer & Nessvold" kommer du uppleva det liksom att du adderar 3D-glasögon på bio. Präst-Björn kommer såklart att vara på plats och välsigna hela alltet. Urpremiär i Karlstad den 9 november och därefter åker kalaset vidare till Göteborg, Sandviken, Linköping, Malmö och Stockholm.

- Det tog Hampus tre år att få ut Mia på lite spritfest och vad händer då? Jo, de får hybris och bokar på några av Sveriges största arenor och vips så är turnén ett faktum. Det är ä te å ha alkoholrelaterade grandiose självbilder, Kommer nog å bli en del terapeutiska arbete för mig på den där showen när verkligheten kommer farandes spik nykter. De verkar ju vare två jävligt sensitive å ångestbenägne själar de där två, säger Tabita.

Mia & Hampus är båda vana att stå på stora scener, å andra sidan har det varit en pandemi däremellan, så därför hänger även lite ångest och droppar ner över duon just nu.

- Två flaskor vin och en shot in kändes det jättebra. Så nu blir det såhär. Vi har faktiskt inget mer att säga, fortsätter Skäringer & Nessvold.

För Terese blir det här första gången hon medverkar i en egen arenashow vilket hon glatt kommenterar:

- ÄNTLIGEN! Hah! Nu är det dags för den här lilla busmusen att ta plats i det stora rummet! MEN jag jobbar ju i kassa 1 som vanligt på vardagarna så no worries. Fötterna är kvar på jorden. Eller golvet som vi säger i butiken. Hah.

Manus: Hampus Nessvold, Mia Skäringer och Björn Edgren. Regi: Vera Prada. "Skäringer & Nessvold - Just idag mår vi bra" produceras i samarbete mellan Polpoplay och All Things Live

Biljetterna till "Skäringer & Nessvold - Just idag mår vi bra" släpps fredagen den 24 februari kl. 10:00 via skäringernessvold.se

Turnéplan:

9 november - Karlstad, Löfbergs Arena

10 november - Göteborg, Scandinavium

16 november - Sandviken, Göransson Arena

17 november - Linköping, Saab Arena

22 november - Malmö Arena

24 november - Stockholm, Avicii Arena

Kort om Mia Skäringer

Skådespelare och författare, född 20 år tidigare än Hampus i Kristinehamn.

Jobbar i stunden med egen humorserie, ny säsong av "Solsidan", långfilm och ny bok. Och såklart podden "Skäringer & Nessvold" med Hampus. Men den är mer som en blandning av kafferep och terapi en gång i veckan.

Mia har medverkat i flertalet humorserier utöver "Solsidan" såsom "Mia & Klara" och "Ack Värmland". På livescenen har hon lyckats sätta publikrekord efter publikrekord med shower som "Dyngkåt och hur helig som helst", "Avig Maria" och "No More Fucks To Give", varav den sistnämnda sågs av fler än 300 000 besökare.

Kort om Hampus Nessvold

Skådespelare och manusförfattare, född för 26 år sedan utanför Jönköping.

Han slog igenom stort i humorserien ''Trevlig helg'' på SVT i karaktärer som Präst-Björn, Gunnar och inte minst ”Terese”, den Kristallen-nominerade kassörskan i humorserien, som också får en egen serie i SVT under 2023. Just nu är Hampus aktuell i pjäsen ''Peter Pan går åt helvete'' på Sverigeturné och såklart i podcasten ”Skäringer & Nessvold” tillsammans med Mia.

Att stå på scenen inför en stor publik är inget som är främmande för Nessvold, mellan 2019–2020 åkte han på en rikstäckande turné med enmansföreställningen ”Ta det som en man”, en föreställning baserad på en bok med samma namn som han gav ut 2017 tillsammans med musikalbumet ”Be a Man”. Hampus har även gästat Allsång på Skansen, gjort humor på Världens barn galan, Tolvslaget på Skansen och firat Tomas Ledin inför en fullsatt Avicii Arena.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten