Löplopp med skräcktema i Kalmar i höst

fredag
sportlöpningfamilj
Pressbild Skräckloppet via Destination Kalmar

Den 19 oktober är det premiär för ett nytt löplopp i Kalmar – och det vänder sig till personer som vill ha ett extra adrenalinpåslag. Temat är nämligen skräck!

Skräckloppet kommer att vara en spännande kombination av löpning, hinderbana och skräck. Deltagarna ska ta sig genom en fem kilometer lång bana som går mitt i centrala Kalmar, förbi stadsmiljöer, skuggiga skogspartier och historiska sevärdheter som Kalmar Slott. Längs banan kommer arrangören att bygga upp en skrämmande atmosfär med läskiga överraskningar som plötsligt dyker upp – både i form av rekvisita och med hjälp av skådespelare.

– Loppet är inte bara en löparutmaning, det är en adrenalinfylld blandning av löpning och skräck. Deltagarna tar del av stadens atmosfär, historiska sevärdheter och de mörka hemligheterna som lurar där emellan, säger Tommy Johansson från arrangören Globex event.

Huvudloppet kommer att gå efter mörkrets inbrott, närmare bestämt klockan 17.00. Tidigare på dagen går också ett kortare lopp för barn. Barnloppet kommer att vara en minivariant av den större rundan och anpassat för barn i åldern 8–14 år.

– Skräckloppet blir ett bra tillskott till Kalmars evenemangsutbud. Det kommer att stärka det utbud av kusliga evenemang som redan finns under hösten med bland annat spökvandringar och mörkervandringar. Det finns ett stort intresse för läskiga höstevenemang och vi tror att Skräckloppet kommer att locka både Kalmarbor och övernattande gäster. Det blir en upplevelse som sticker ut, säger Ida Qvarnström, projektledare idrottsevenemang, Destination Kalmar.

Skräckloppet arrangeras av Globex event i samarbete med Destination Kalmar.

För mer information se: skrackloppet.se

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten