Musiker hyllar vårt musikaliska arv

onsdag
Foto: Peter Knutson, via Werecki

Turnépremiär för "Den svenska sångboken" blir det den 1 mars och 16 orter får besök av Kalle Moraeus, Gunilla Backman, Johan Boding och Micke Nord våren 2024. Till turnén samlas några av landets absolut främsta musiker och artister i ledning av kapellmästaren Johan Granström. Efter deras makalösa succén med "Thank You For The Music" fördjupas deras samarbete ytterligare för att denna gång hylla många av våra fantastiska artister och låtskrivare som vårt land har tagit fram, en resa genom vårt musikaliska arv och den enorma skatt av musik och sång.

Det blir en musikalisk upplevelse utöver det vanliga, fylld av det bästa ur den svenska musikskatten. Publiken kommer få uppleva fantastiska tolkningar av; Bellman, Evert Taube, Lasse Berghagen, Cornelis Vreeswijk, Ted Gärdestad, Britt Lindeborg, Ulf Lundell till modernare artister och låtskrivare som; Mando Diao, Lisa Ekdahl, Eva Dahlgren, Laleh, Håkan Hellström, Veronica Maggio mfl. Till turnén samlas några av de absolut bästa musiker vi har i det här landet, allt under ledning av kapellmästare Johan Granström. En helkväll med mycket glädje, känslor och allsång!

Tillsammans har de spelat in en nyskriven svensk originallåt ”De som var före oss” med Kalle Moraeus, Johan Boding, Gunilla Backman och Micke Nord och sammanför fyra av landets folkkäraste artister. Låten är specialskriven av Johan Boding och Marica Lindé just för detta projektet. En hyllning till alla musiker, artister och kompositörer som inspirerat många av oss genom livet och som lever vidare genom musiken generation efter generation.

Turnéplan "Den Svenska Sångboken" 2024:

1 mars - Uppsala, UKK

2 mars - Stockholm, Berwaldhallen

3 mars - Linköping, Konsert & Kongress

5 mars - Göteborg, Lorensbersteatern

6 mars - Göteborg, Lorensbergsteatern

7 mars - Borås, Åhaga

8 mars - Helsingborg, Konserthus

9 mars - Allingsås, Estrad

10 mars - Nyköping, Culturum

15 mars - Kalmar, Kalmarsalen

16 mars - Malmö, Slagthuset

17 mars - Karlskrona, Konserthus teatern

20 mars - Bollnäs, Kulturhus

21 mars - Östersund, PB Hallen

22 mars - Östersund, PB Hallen

23 mars - Sundsvall, Tonhallen

24 mars - Gävle, Konserthus

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten