Hasse Andersson tar farväl med turné

onsdag
konsertturnéHasse Andersson
Bild: via Paraply

För över 60 år sedan drog en 15-årig Hasse Andersson sina första ackord på Kiviks Marknad.Sedan dess har hans karriär präglats av melodier och ögonblick som gjort honom till en avSveriges mest älskade artister. Från de tidiga dagarna med Kvinnaböske Band och Hasses Lada, till den stora succén i Melodifestivalen har Hasse Andersson blivit en folkkär artist som lockar lyssnare i alla åldrar.

Nu bjuder Hasse Andersson in publiken till sin sista turné “Hej du speleman!". Med en resa som sträcker sig över årtionden är detta en möjlighet för fans att fira och hylla en av landets mest ikoniska artister.

Det var på 70-talet som Hasse flyttade till Kvinnaböske och startade Kvinnaböske Band. Det första albumet “Du ska inte kasta sten” släpptes 1980, följt av ett till album året därpå. Det var detta album som introducerade låten “Skomagare Anton”, som satte bandet på kartan och gav Hasses skånska country namnet “Skåntry”.

Genom åren har Hasse Andersson fortsatt leverera låtar och skapa minnen för generationer av fans. Han har gjort allt från barnteater och musikaler till revyer och turnéer. 2015 gjordeHasse comeback på topplistorna efter sitt minnesvärda framträdande i Melodifestivalen med låten “Guld och gröna skogar”. Detta fick publiken att återigen omfamna Hasses unika stil och gjorde hans musikaliska arv odödligt.

Hasse Anderssons avskedsturné har premiär den 11 oktober i Malmö, och tar honom sedan vidare på flera scener runt om i landet. Det blir både det sista och största han har gjort. Ett varmt hejdå till turnélivet och ett stort tack för alla de fina minnen som har skapats genomåren.

Biljetterna släpps på fredag den 12 april kl.10:00. Boka dina biljetter på spelemantour.se

Turnén presenteras av United Stage och Paraply.

Turnédatum:

11 okt - Malmö, Slagthuset PREMIÄR

12 okt - Malmö, Slagthuset

17 okt - Värnamo, Gummifabriken

18 okt - Kalmar, Kalmarsalen

19 okt - Växjö, Växjö Konserthus

24 okt - Kristianstad, Kristianstads teater

25 okt - Helsingborg, Helsingborg Arena

26 okt - Karlskrona, Konserthusteatern

31 okt - Vara, Vara Konserthus

1 nov - Jönköping, Jönköpings konserthus

2 nov - Halmstad, Halmstads teater

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten