Ingen öppning för Göteborgsoperan

måndag
klassisk

Operan kommer fortsatt hållas stängd och från ledningen meddelas att man nu hoppas kunna öppna tidigast 30 juni 2021.

Den trista situationen och det aktuella smittoläget påverkar alla. Men förutom tomma stolar och öde salonger tvingas hela Göteborgsoperan verksamhet att anpassa sig på olika vis.

I den extrema situation som hela vårt samhälle fortsatt befinner sig i arbetar vi med att förbereda och säkra vår kommande säsong, hösten 2021 och våren 2022. Att säga att vi längtar efter att få öppna våra dörrar och mötas igen är en uttjatad underdrift. Vi vet att vår publik längtar. Vi på GöteborgsOperan längtar. Jag tror att när vi kan ses igen, så kommer vi aldrig mer att ta för givet vad det betyder för oss människor att få dela samma rum, tid och upplevelse, säger vd Christina Björklund.

Detta ger vid handen att alla kvarvarande föreställningar den här våren utgår eller puttas framåt i kalendern. Detta gäller så väl på operan i Göteborg som i Skövde och turnéer. Om läget förändras öppnar dock operan för att igen ta emot publik, men på ett annat sätt.

Ändå är inte allt öde och stilla. Göteborgsoperan kämpar vidare med streamade framställningar mer anpassade efter rådande restriktioner. Lilla scenen är nu mer en studio för inspelningar och liveföreställningar. Detta kan man utan kostnad uppleva och njuta av på gofilm.se. Just nu sänds operan Siegfried – 3:e delen i Wagners Nibelungens ring.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten