Klassisk musik under tre dagar i Kulturkvarteret i Kristianstad

tisdag
konsertklassisk

Tre kvällar i höst och vinter kommer åter kammarmusiken inta Bistroscenen i Kulturkvarteret i Kristianstad. Många olika stilar med den sammanhållande faktorn närheten mellan musiker och publik. Alla får ta del av en gemensam musikupplevelse tillsammans med god mat och dryck.

När man föreställer sig en klassisk konsert förflyttas man i tankarna vanligtvis till traditionella konserthus, storaorkestrar och högtidlig tystnad under solistframträdanden. Med Helt klassiskt förflyttar vi oss från denna föreställning för att låta musiker och publik komma helt nära varandra. En social och musikalisk upplevelse i skön förening.

Program

  1. Fredag 17 september: Laura Michelin - Flöjt och Roland Pöntinen – Piano
  2. Torsdag 28 oktober: Kerstin Avemo - Sopran, Staffan Mårtensson - Klarinett & Love Derwinger - Piano
  3. Fredag 21 januari: Kristine West – Flöjt och Erik Rydvall - Nyckelharpa

Först ut i höst, fredag 17 september, välkomnar vi solistprisvinnaren Laura Michelin och och den världskände pianisten Roland Pöntinen! Flöjtisten Laura är en flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder och har spelat med flera nationella och internationella orkestrar. Under kvällen ackompanjeras hon av Roland, som sedan sin debutkonsert med Kungliga filharmonikerna 1981 har etablerat sig som en av Sveriges mest virtuosa pianister och som solist på den internationella scenen. Under kvällen kommer Laura och Roland att framföra ett uruppförande av Andrea Tarrodi.

Torsdag 28 oktober gör vi plats för Sång för tre - Romans och Cabaret i Café & Bistro, här samlas några av Sveriges mest älskade artister - Kerstin Avemo (sång), Staffan Mårtensson (klarinett) och Love Derwinger (piano). Här samspråkar röst och klarinett med pianot. I Schumanns romans sjunger klarinetten och i Schuberts älskade Der Hirt auf dem Felsen tävlar sångerskan och klarinetten om att ge röst åt herdepojkens kärlekssorg och sprudlande glädje inför vårens ankomst. 

Det nya året, 2022, välkomnas av Bach i folkton med Duo West/Rydvall. I konserten möts två musiker med var sin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folk- och barockmusik. Med utgångspunkt i J.S. Bachs musik för solocello och soloflöjt vävs barockmusiken samman med toner ur svenska spelmansböcker från någorlunda samma tid, tillsammans med nyskrivna verk sprungna ur båda traditionerna. 

Helt klassiskt är till för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för den erfarne lyssnaren som söker otraditionella former. 

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten