Håkan Hellström klar för Way Out West

tisdag

Way Out West är festivalen som mellan den 10-12 augusti 2023 intar Slottsskogen i Göteborg. Sedan tidigare är britpoplegendarerna Blur klara till nästa sommars upplaga, och nu är det klart att Göteborgs alldeles egen Håkan Hellström kommer till Way Out West!

Den obestridliga tungviktskungen av svensk musik har gjort allt. I alla fall nästan allt. Det finns faktiskt en sak som Håkan Hellström ännu inte har på sin meritlista och det är att stänga Way Out West. Nästa sommar blir det ändring på det. Håkan kommer nämligen kröna sommarnatten i Slottsskogen med den typ av emotionell överkörning som en Hellström-konsert alltid innebär. Då han med all den dramatik, romantik och hudlöshet som en människa kan uppbringa kommer explodera och gå sönder bara för att resa sig på nio och sjunga hjärtat ur sig i ytterligare en av hans tidlösa sånger.

Sist Håkan spelade på Way Out West var 2013 och alla som var där minns hur det enorma publikhavet i Slottsskogen förvandlades till en massa av rå, ofiltrerad kärlek. Det var 10 år, massa fantastiska album och ett flertal utsålda Ullevis sedan – allt, precis allt, talar för att Way Out West-historia kommer skrivas 2023.

– Håkan Hellström är alltid en av våra mest önskade artister samtidigt som han inte har spelat på en svensk festival på många år – han är helt enkelt för stor för det. Nu får Håkan återigen göra en festivalspelning och det på hemmaplan i Slottsskogen. Vi är övertygade om att det här kommer att bli något fullständigt unikt på precis samma övermäktiga sätt som Ullevispelningarna blev unika, men i en helt annan kontext. Ställ klockan, ett skyhögt tryck väntas från första sekund när vi släpper biljetterna på onsdag, säger Kimmie Winroth från festivalledningen.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De första Early Bird-biljetterna är redan slutsålda, och nästa biljettsläpp sker nu på onsdag den 14 december klockan 10.00 via festivalens hemsida. Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

KLARA ARTISTER INFÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström

Blur [UK]

Amyl & The Sniffers [AUS]

TV Girl [US]

Black Sherif [GH]

Fler artister tillkommer.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten