Fredrik "Benke" Rydmans version av Nötknäpparen till Göteborg

tisdag

Fredrik "Benke" Rydmans version av Nötknäpparen till Göteborg

Daniel Ohlsson

I helgen spelades höstens sista föreställning av Fredrik "Benke" Rydmans uppmärksammade nytolkning av Tjajkovskijs "Nötknäpparen" på Dansens Hus i Stockholm. Publikintresset för showen var enormt och höstens alla 35 förställningar var helt slutsålda. Nu är det klart att succén kommer till Göteborg efter årskiftet. Nypremiären blir på Lorensbergsteatern den 6 januari och föreställningen spelas sedan 6, 7, 8, 11, 12, 13 och 14 januari. Biljetterna släpps på torsdag den 20 oktober.

– Det blir mycket Göteborg för mig i vinter; Eldfågeln på Operan och så Nötknäpparen strax efteråt på Lorensbergsteatern. Jag börjar få en publik även i Göteborg, något som känns sjukt kul. Nu ser jag jättemycket fram emot att möta alla på plats och förvarnar redan nu att man inte skall vara helt säker på att man får den julsaga man kanske förväntar sig, hälsar Fredrik Benke Rydman i ett pressmeddelande.

Fredrik Benke Rydmans version balettklassikern Nötknäpparen är en modern gatusaga där vi följa en hemlös flicka och hennes kamp för att få återse sina föräldrar och de svårigheter hon möter på vägen. Föreställningen är en spektakulär scenshow med breaking, hiphop, balett och musik av Tjajkovskij och dessutom nyskrivna låtar av bland andra Danny Saucedo och Anna Ternheim.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten