Åre får festival

tisdag

Åre får festival

Karl Hägglund SkiStar AB

Idag presenterade Luger en ny festival i Sverige - Åre Sessions. Det är ett nytt koncept i Sverige där man kombinerar musik och skidåkning. Det blir en tvådagarsfestival med ett 20-tal svenska och internationella artister som kommer uppträda på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre – från platser i själva skidbacken till den stora arenan i Holiday Club längst ner i byn.

– På en av landets vackraste platser hittade vi för två år sedan förutsättningar för att skapa en festival som aldrig tidigare gjorts i Sverige. Åre Sessions är en helt ny typ av festival där musik- och skidkultur möts. Skidsäsongens sista fest och sommarens första festival – allt på köpet till ett liftkort, säger Patrick Fredriksson, grundare och festivalansvarig på Luger, i ett pressmeddelande.

I samarbete med SkiStar bakas festivalbiljetten in i SkiPasset – vilket betyder att besökare får tillträde till en hel festival på köpet av ett liftkort. Festivalhelgen till ära kör SJ festivaltåg sträckan Stockholm - Åre och Hotell Nöjesguiden flyttar in på Holiday Club och blir festivalens självklara hjärta och samlingspunkt.

Åre Sessions, som presenteras av Luger och Norrlands Guld Ljus (Alkoholfri), äger rum den 29-30 april 2017 och kommer därefter bli den stående säsongsavslutningen i Åre. Festivalens första artister kommer att släppas inom kort.

För mer information se www.aresessions.se.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten