Ytterligare fyra band klara för Metaltown

onsdag

Ytterligare fyra band klara för Metaltown

Idag presenteras ytterligare fyra bandsläpp inför Metaltown 2012 i Göteborg.

Svenska Opeth bjuder på tung och progressiv metal och har blivit ett av Sveriges mest namnkunniga och inflytelserika band ute i världen. Med albumet "Watershed" slog bandet igenom stort för fyra år sen. Skivan gjorde succé i USA men låg också på listorna i Kanada, Japan och Australien. Det tionde albumet "Heritage" kom ut 2011 och har mött stor framgång. Bland annat gick albumet direkt in på Billboardlistans nummer 19.

I år skulle Nasum ha firat sitt 20-årsjubileum, istället blir 2012 ett år då bandet med några utvalda spelningar säger adjö på sitt vis. När gruppens sångare, låtskrivare och producent Mieszko Tlarczyk gick bort efter tsunamin 2004 avbröts allt som hade med bandet att göra. Inga planer på att fortsätta fanns men med åren växte känslan av att något viktigt lämnats oavslutat. Nu ges alltså festivalpubliken på Metaltown chansen att ta farväl av ett av tidernas bästa svenska band!

Självaste upphovsmännen till stoner-rocken, återförenade i Kyuss Lives! Kyuss bildades i slutet av 80-talet i Palm Desert, Kalifornien. Drygt fem år senare hade de redan hunnit splittras. För några år sedan träffades de forna bandmedlemmarna och bestämde sig för att ta upp bandet igen och nu är det alltså dags för en efterlängtad spelning på Metaltown!

Handplockade av Close-Up Magazine för att spela på sommarens festival är death metal-bandet Dethrone. Kvintetten från Värnamo bjuder på dödsmetall, diaboliska melodier och en del attityd från thrash metal i musiken.