Weeping Willows på julturné

onsdag
konsertturnéjulWeeping Willows

Weeping Willows på julturné

Maria Annas

År 2014 släppte Weeping Willows julskivan "Christmas Time Has Come" som följdes upp av en utsåld julturné runt om i Sverige. Succén återvände året efter, även då med "lapp på biljettluckan". Därefter tog bandet en paus från julen för att planera firandet av 20-års jubileet för sin debutskiva "Broken Promise Land" vilket landade i tre jubileumskonserter i Ericsson Globe tidigare i våras tillsammans med Gävle Symfoniorkester under ledning av Christoffer Nobin.

Under sommaren har bandet spelat på väl utvalda platser i Sverige och i slutet av november beger sig Weeping Willows ut på julturné igen. "Christmas Time Has Come Tour" har premiär i Luleå 29 november och avslutas 22 december i Karlstad. Biljetterna till konserterna släpps den 25 augusti.

Med på turnén följer även Goran Kajfes (trumpet), Per Rustkträsk Johansson (sax/flöjt) och Carolina Wallin Pérez (keyboard/kör).

- Förra året pausade vi från våra omåttligt populära julturnéer. I år känner vi att vi har spelat ovanligt lite så det är på tiden att vi reser land och rike runt igen. Det blir en blandning av låtar från alla våra skivor men givetvis tonvikt vid "Christmas Time Has Come", och kanske lite nya jullåtar..., hälsar Weeping Willows i ett pressmeddelande.

Turnédatum:
29 november - Luleå, Kulturens Hus
30 november - Umeå, Idunteatern
1 december - Stockholm, Annexet
2 december - Stockholm, Annexet
5 december - Linköping, Linköping Konsert & Kongress
6 december - Eskilstuna, Lokomotivet
7 december - Jönköping, Jönköpings Konserthus
9 december - Helsingborg, Helsingborg Arena
11 december - Göteborg, Lorensbergsteatern
13 december - Västerås, Västerås Konserthus
14 december - Västerås, Västerås Konserthus
16 december - Örebro, Conventum Kongress
20 december - Gävle, Gävle Konserthus
21 december - Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress
22 december - Karlstad, Nöjesfabriken