Wacken Metal Battle för osignade band

torsdag

Wacken Metal Battle för osignade band

Wacken Metal Battle skapades för att ge osignade band möjlighet att spela för en stor publik på festivalen Wacken Open Air. Wacken Metal Battle har funnits sedan år 2004. I går tävlingen i hela 30 länder, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, och Indien.

Vinnarna i de olika länderna får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2011. Det är den största metalfestivalen i Europa och har varit med sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade mer än 75 000 besökare förra sommaren

Reglerna är enkla. Alla osignade metalband kan skicka in sina bidrag. Slutdatum för insamling av material är den 1:a april 2011. Sex band bland de som skickat in bidrag väljs ut för att spela på den svenska finalen i Stockholm torsdag den 28 april på Kägelbanan i Stockholm. En proffsjury med musikjournalister, hårdrocksmusiker och andra från musikindustrin kommer utse det vinnande bandet. Under kvällen kommer också ett etablerat metalband att spela medan juryn överlägger. Segraren får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2011.