Amerikanska Conner Smith till Skandinavien

måndag
Foto: L. Hutcherson / Big Machine via Liza B. PR

Conner Smith räknas som en av de mest intressanta unga artisterna inom den amerikanska countryn och nu kommer han till Skandiavien. Den 4 mars spelar han i Stockholm på Kollektivet Livet Bar & Scen tillsammans med Karley Scott Collins och Lauren Watkins. Och den 5 mars spelar de på Oslo konserthus.

För några veckor sedan kom Conner Smiths efterlängtade album SMOKY MOUNTAINS.

Smiths djupt personliga låtar är av klassisk snitt men också i samtida anda. De innerliga texterna ger en fin återspegling av hans unika personlighet. Med GULD-certifierade "Take It Slow", viralhiten "I Hate Alabama", topp-singeln "Creek Will Rise" och "Meanwhile In Carolina", är SMOKY MOUNTAINS rotad i det enkla men ändå sofistikerade skrivandet han drogs till som barn.

"Hela mitt liv har varit centrerat kring countrymusik och den här drömmen", säger Smith. ”Jag älskar att berätta och det var viktigt för mig att varje låt på den här skivan hade sin egen plats. Jag ville att varje låt skulle ha betydelse och skildra en annan sida av min historia och jag tror att vi lyckades med det. Det här albumet känns bara som början.”

På ett av albumets finaste låtar: "Roulette on the Heart" med Hailey Whitters har Conner tagit fram sin mest romantiska sida. "'Roulette On The Heart' är en av mina favoritlåtar på skivan", säger Smith. "Hailey Whitters är min drömduett-partner och jag känner mig hedrad över att hon ville vara med i denna speciella låt."

Datum:

4 mars - Stockholm, Kollektivet Livet Bar & Scen

5 mars - Oslo, Oslo konserthus (Norge)

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten