The Soundtrack of Our Lives återförenas i sommar

onsdag
konsertfestivalWay Out West

The Soundtrack of Our Lives, ett av Sveriges största rockband genom tiderna, återförenas i sommar för en konsert på Way Out West i Göteborg. Det blir deras första konsert i Sverige på drygt tio år.

I sommar, drygt tio år efter deras sista spelning på Södra Teatern i Stockholm, återuppstår The Soundtrack of Our Lives för tre festivalspelningar – som förutom Way Out West även tar bandet till Öya i Norge och Azkena i Spanien – på vad de själva kallar Second Life Replay Reunion.

Att The Soundtrack of Our Lives ska spela ihop igen tillskrivs Bruce Emms, som gick bort i fjol. Bruce drev musikaffären Musik Utan Gränser, mer känd som MUG, och var något av en skyddsängel för hela musik-Göteborg. ”Den enskilt viktigaste personen för Göteborgs musikliv de senaste 50 åren”, som Göteborgs-Posten beskrev honom. På sin dödsbädd uttryckte han en önskan om att The Soundtrack of Our Lives ska återuppta verksamheten. Vid en minneskonsert till Bruce på Pustervik i Göteborg förra året stod så delar av TSOOL på scenen.

”Det var det som triggade igång alltsammans”, säger bandets sångare Ebbot Lundberg. ”Vi kände nog alla att det kanske var dags att testa och se vad som händer med vårt DNA om vi spelar ihop igen. Och energin fanns där för DNA-stegen var intakt trots vissa påfrestningar.”

The Soundtrack of Our Lives bildades i Göteborg i mitten av 90-talet som en sorts supergrupp med medlemmar från Union Carbide Productions, Nymphet Noodlers, Whipped Cream och Mindjive. Singeln ”Instant Repeater ’99” från 1996 blev en jättehit och debutalbumet ”Welcome to the Infant Freebase” gav bandet en Grammis för Årets nykomling. Snart växte sig The Soundtrack of Our Lives ryktbarhet utanför landets gränser, inte minst fattade bröderna Gallagher i Oasis tycke och tog med Soundtrack på turné. Tredje albumet ”Behind the Music” ledde till ett smärre genombrott i USA och 2002 nominerades de för en Grammy i kategorin Alternative rock. Förra året valdes bandet – som förutom Ebbot består av Ian Person (gitarr), Mattias Bärjed (gitarr), Martin Hederos (klaviatur), Kalle Gustafsson Jerneholm (bas) och Fredrik Sandsten (trummor) – in i Swedish Music Hall of Fame.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De två första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2095 SEK) är släppt i detta nu via festivalens hemsida. Biljetter för en- och två dagar släpps nu på fredag 17 februari klockan 12.00, även dessa via festivalens hemsida. Fler artister tillkommer.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström

Blur [UK]

Wizkid [NG]

The Soundtrack of Our Lives

DEVO [US]

V**gra Boys

King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]

Sam Fender [UK]

Caroline Polachek [US]

Amyl & The Sniffers [AUS]

TV Girl [US]

The Blessed Madonna [US]

Black Sherif [GH]

Shygirl [UK]

Jockstrap [UK]

DOMi & JD Beck [FR / US]

¥///0 $#£[[

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten