The Quill - We Burn - Som Dio möter Rush djupt in i de småländska skogarna.

lördag
We Burn - ny platta med The Quill

Efter 30 år och tio fullängdsplattor är Mönsterås-bandet The Quill respekterade veteraner med en imponerande meritlista. De åtnjuter stor respekt världen över. Med detta sitt elfte album, "Wheel of Illusion" släpper de en platta där de i sann The Quill-anda har tänjt gränserna men ändå behållt sina härliga riff och sköna melodier.

Med rötter i det tidigt 90-talet, har The Quill fortsatt utforska och korsa gränser, mixat kraftfulla riff och själfulla melodier. Albumet utforskar introspektion, motståndskraft och den gåtfulla innebörden av verkligheten. Med eftertänksamma texter och musik som fängslar står "Wheel of Illusion" redo att inleda ett nytt kapitel för bandet.

Den nya singeln We Burn släpps tillsammans med en musikvideo som Erwan på Mass Distraction Medias skapat - en perfekt inramning som lyfter fram låtens olika skiftningar på ett fantastiskt sätt.

Detta är klassiskt The Quill rakt igenom

The Quill

— We Burn - detta är klassiskt The Quill rakt igenom - ett riktigt stark riff som grund - men precis när du tror att du fått grepp om låten gör den en u-sväng drar iväg åt ett helt annat håll. Som Dio möter Rush djupt in i de småländska skogarna.

The Quill - Wheel of Illusion release 29 Mars 2024.

Mer information hittar du på www.soundpollution.se.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten