The Chainsmokers till Sverige

måndag

The Chainsmokers bröt igenom bruset 2014 med sin stora hit ”#Selfie”. Därefter har de fått ihop mer än 10 miljarder lyssningar på streamingtjänster, flera priser och mängder med fans i hela världen.

Nu meddelar de att de under sin europaturné våren 2022 också kommer till Sverige. Redan den 1:e oktober klockan 09.00 släpps biljetterna till deras konsert på Partille Arena i Göteborg.

Med låten ”#Selfie” skapade Alex Pall och Drew Taggart en hit som gjorde The Chainsmokers namn känt i vida kretsar. Hiten klättrade på många länders topplistor och i Sverige nådde de ända till silverplatsen. Efter det har musikduon kommit med tre hela album.

Genom åren har de arbetat tillsammans med Coldplay, Blink-182, Halsey, Kygo och Ty Dolla $ign. Låten ”Something Just Like This” som skapades med Coldplay tog rekorder för flest visningar för en lyric-video på Youtube under en dag och har streamats mer än 1,6 miljarder gånger bara på Spotify. I sitt samarbete med Halsey skapades hit-låten ”Closer” vilken var deras första hit att nå hela vägen till toppen av Billboard-listan.

The Chainsmokers har blivit en kraftig musikalisk rörelse genom musikvärlden. Med en mångsidig repertoar av låtar hör de idag till till samtidens hetaste artister/producentduo och de har. spelat inför fullproppade arenor över stora delar av världen. Nu får så också Göteborg och Sverige uppleva dem på en arenascen.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten