The Chainsmokers till Sverige

måndag

The Chainsmokers bröt igenom bruset 2014 med sin stora hit ”#Selfie”. Därefter har de fått ihop mer än 10 miljarder lyssningar på streamingtjänster, flera priser och mängder med fans i hela världen.

Nu meddelar de att de under sin europaturné våren 2022 också kommer till Sverige. Redan den 1:e oktober klockan 09.00 släpps biljetterna till deras konsert på Partille Arena i Göteborg.

Med låten ”#Selfie” skapade Alex Pall och Drew Taggart en hit som gjorde The Chainsmokers namn känt i vida kretsar. Hiten klättrade på många länders topplistor och i Sverige nådde de ända till silverplatsen. Efter det har musikduon kommit med tre hela album.

Genom åren har de arbetat tillsammans med Coldplay, Blink-182, Halsey, Kygo och Ty Dolla $ign. Låten ”Something Just Like This” som skapades med Coldplay tog rekorder för flest visningar för en lyric-video på Youtube under en dag och har streamats mer än 1,6 miljarder gånger bara på Spotify. I sitt samarbete med Halsey skapades hit-låten ”Closer” vilken var deras första hit att nå hela vägen till toppen av Billboard-listan.

The Chainsmokers har blivit en kraftig musikalisk rörelse genom musikvärlden. Med en mångsidig repertoar av låtar hör de idag till till samtidens hetaste artister/producentduo och de har. spelat inför fullproppade arenor över stora delar av världen. Nu får så också Göteborg och Sverige uppleva dem på en arenascen.