Sven Ingvars på intim höstturné

tisdag
Sven-Ingvarskonsertturné

Foto: Anja Lundqvist Feldt

I höst bjuder Sven Ingvars in publiken till en personlig konsertupplevelse. Biljetterna släpps idag 14 februari kl.10.00 via Lifeline.se och lokala inköpsställen.

Under den kommande turnén kommer publiken få uppleva bandet på mer nära håll, en intim konsertupplevelse utlovas. När trösklar sänks mellan artist och publik uppstår något fantastiskt, något personligt och ärligt.

– Vi har, så att säga, längtat efter att spela med mindre bokstäver och låta musiken vara det den är. För oss är det en slags sinnlig jakt på innebörden av uttrycket - i det lilla bor det stora, säger Oscar Magnusson

Under åren har medlemmar kommit och gått. Idag är det Sven-Eriks son Oscar Magnusson som har tagit över som sångare. Riktningen pekar framåt och bandet är i ständig rörelse samtidigt som arvet från igår förvaltas varsamt av dagens medlemmar.

– Vi vill med vår musik, med så få genvägar som möjligt, berätta vår historia och vilka vi är. Det kommer att bli intimt, ärligt och som rubriken avslöjar, personligt, fortsätter Oscar Magnusson

Sven Ingvars har under de senaste åren synts flitigt i olika medier som På spåret och Musikhjälpen, Oscar gästade även Idol i en uppskattad duett med en av de tävlande och Sven Ingvars vann Årets jullåt 2022 med ”Nu är det jul igen”. Sommaren 2022 sändes Oscar Magnussons sommarprat i P1 som blev det mest lyssnade sommarpratet 2022.

– Det var otroligt hedersamt att ens få frågan om att sommarprata. Att så många lyssnade är nästan svårt att greppa. Det öppnar upp för mer berättande, mer historier invävda i musiken.

Sven Ingvars låtskatt är enorm, och kanske är det variationen, det musikaliskt genreöverskridande som gjort att så många från olika generationer tagit till sig just musiken och den genuina spelglädjen bandet besitter. Sven Ingvars har alltid gått sin egen väg, rak som krokig, och samlat intryck från sin samtid och skapat något alldeles eget och unikt av det.

Inför höstens turné är skattkistan öppnad. Skattkistan som rymmer ett helt liv i musikens tjänst och stavas Sven Ingvars.

Producent: Lifeline Entertainment

Turnédatum:

6 okt - Stockholm, Rival

7 okt - Stockholm, Rival

8 okt - Stockholm, Rival

13 okt - Vara, Vara Konserthus

14 okt - Västerås, Västerås Konserthus

15 okt - Örebro, Örebro Konserthus

21 okt - Jönköping, Spira

22 okt - Borås, Åhaga

29 okt - Uddevalla, Östraboteatern

11 nov - Gävle, Gävle Konserthus

12 nov - Sundsvall, Tonhallen

17 nov - Kungsbacka, Kungsbacka Teater

18 nov - Halmstad, Halmstad Teater

19 nov - Helsingborg, Helsingborgs Konserthus

24 nov - Uppsala, UKK

25 nov - Skövde, Skövde Stadsteater

26 nov - Lund, Lunds Stadsteater

1 dec - Södertälje, Estrad

2 dec - Linköping, Konsert & Kongress Crusellhallen

3 dec - Malmö, Malmö Live

8 dec - Nyköping, Culturum

9 dec - Kalmar, KalmarSalen

10 dec - Växjö, Växjö Konserthus

15 dec - Norrköping, Flygeln

16 dec - Karlskrona, Konserthusteatern

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten