Sven Ingvars firar 65 med jubileumsturné

torsdag

Foto: Robin Berglund

2019 släppte de en skiva med namnet och budskapet Ingenting är som förut, allt är som vanligt som sen följdes upp av en turné. Efter det ur många perspektiv tråkiga året 2020 planerar nu Sven Ingvars framåt. I år firar bandet hela 65 år. Det kräver självklart en turné med namnet Sven Ingvars – En liten bit av Värmland.

En liten eller stor bit av Värmland eller Sverige, det låter jag andra avgöra, men det beskriver på sätt och vis precis vad vi är, vi är sprungna ur den värmländska myllan och det varken ska eller vill vi tvätta bort. Allt det vi är, allt vi har varit ska rymmas i det vi gör nu. Ett jubileum ser jag som en sorts summering av den energi, kärlek, själ och hjärta alla tidigare medlemmar i bandet bidragit med, jag tror att det är det som gör att vi vibrerar än idag och således lever vidare”

Oscar Magnusson, frontfigur i bandet sedan 2017

Sven Ingvars fantastiska låtskatt är enorm, och kanske är det variationen, det musikaliskt genreöverskridande som gjort att så många från olika generationer tagit till sig just musiken och den genuina spelglädjen bandet besitter.

Bandet tjuvstardade det här året med att släppa låten ”Röda trådens slut” på nyårsafton. Och efter vad som sägs ska det kommande året bjuda på mer i samma väg.

Turnén startar i Halmstad i början på november, tar sig sedan till många andra delar av Sverige för att till sist avslutas i Malmö i januari nästa år.

05 nov Halmstad - Halmstad Teater PREMIÄR
06 nov Kungsbacka - Kungsbacka Teater
07 nov Vara - Vara konserthus
08 nov Göteborg - Lorensbergsteatern
12 nov Kalmar - KalmarSalen
13 nov Jönköping - Jönköpings Konserthus
20 nov Karlskrona - Konserthusteatern
26 nov Linköping - Konsert & Kongress
27 nov Växjö - Växjö Konserthus
03 dec Visby - Wisby Strand
04 dec Västerås - Västerås Konserthus
10 dec Stockholm - Rival
11 dec Stockholm - Rival
12 dec Stockholm - Rival
17 dec Karlstad - Löfbergs Arena
18 dec Karlstad - Löfbergs Arena
07 jan Malmö - Malmö Arena

Biljetterna släpps fredag 9 april, 2021, kl.10:00 och köps hos Lifeline samt lokala biljettombud.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten