Stjärnspäckad komedi på Oscarsteatern i höst

fredag

Stjärnspäckad komedi på Oscarsteatern i höst

Den 16 september har föreställningen Ladykillers premiär på Oscarsteatern i Stockholm. Teaterversionen av den klassiska, prisbelönta komedin är späckad av kända svenska skådespelare. Jonas Karlsson har huvudrollen som den klipske ligaledaren Professor Marcus. På scenen får han sällskap av namnkunniga och omtyckta Johan Rheborg, Leif Andrée och Suzanne Reuter.

Ladykillers har sin handling förlagd till ett nergånget hus i utkanten av sextiotalets London. I detta hus där den lite virriga tanten Mrs Wilberforce, spelad av Suzanne Reuter, hyr en liten grupp misslyckade banditer ett rum inför ett planerat bankrån. Mrs Wilberforce får nys om planen att använda henne som lockbete i bankrånet och ligan ser ingen annan utväg än att tysta henne. Men vem som får tyst på vem är inte helt givet.

Från början var Ladykillers en film som 50-talet som kom i ny version 2004 med Tom Hanks i en av rollerna. Därefter gjordes en teaterversion som redan blivit en klassisk komedi och spelats på många platser runt om i världen. Ladykillers har premiär 16 september 2015 och biljetter finns ute till försäljning nu.