Hyllad spelmusikkonsert tillbaka

måndag
Bild: via Norrköpings Symfoniorkester (SON)

Spelvärlden är inte bara avancerad grafik och explosiv action – musiken har en stor betydelse för upplevelsen. I konserten SCORE– Orchestral Game Music med Norrköpings Symfoniorkester bjuds på publikfavoriter som Super Mario, Assassin's Creed och The Last of Us.

Spelmusiken är en levande och spännande genre med miljontals fans jorden runt. Första gången som produktionen SCORE framfördes i Norrköping var 2012 och har sedan dess vuxit till en av de främsta och mest hyllade internationella spelmusikkonserterna. Intresset för konserten i De Geerhallen har varit stort och en vecka innan var det bara enstaka biljetter kvar.

Spelmusiken är en väg in i den klassiska musiken för många och har gått från ett oväntat inslag till att vara en naturlig del av konsertutbudet, efterfrågad av både publik och musiker. Nu är det dags att få del av spelmusikaliska höjdpunkter som presenteras av producenten och initiativtagaren Orvar Säfström.

– SCORE erbjuder icke-spelaren möjlighet att upptäcka en helt ny och livaktig orkestergenre. Rent musikaliskt är den ett lika fascinerande äventyr för novisen som för gamern och förkunskaper är verkligen inte nödvändiga, säger Orvar Säfström.

Den hyllade, svenska sopranen Sabina Zweiacker, med över 40 miljoner visningar på Youtube medverkar i flera sånger från spel som Journey, Bloodborne och Skyrim och fans från hela världen flyger till Sverige för att få se och höra henne live.

SCORE – Orchestral Game Music:

Norrköpings Symfoniorkester

Dirigent Christoffer Nobin

Solist Sabina Zweiacker

Programvärd Orvar Säfström

Datum:

Fredag 15 mars kl 19.00 De Geerhallen Norrköping

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten