Rockstad: Falun byter namn

onsdag

Rockstad: Falun byter namn

I förra veckan meddelade arrangörerna till Rockstad: Falun att man byter namn på festivalen. Rockstad: Falun har i folkmun kallats "Sabatonfestivalen i Falun". Festivalen drivs till viss del av bandet Saboton och de var också med som dragplåster i starten. Sabaton har vuxit till ett av de största hårdrocksbanden och nu har festivalen bestämt sig för att byta namn för att öka igenkänningen och försöka locka till sig fler besökare från andra länder. Hårdrocksfestivalen i Falun kommer fortfarande att arrangeras som Rockstad: Falun men kommer att gå under namnet Sabaton Open Air.

Så här säger Sabatons basist Pär Sundström i ett pressmeddelande:

“Vi siktar på att med denna lilla förändring kommer fans från hela världen att hitta till vår hemstad och upptäcka vår festival. Under de senaste åren har vi fått massvis med frågor om vår egna kryssning, “Sabaton Cruise”, från utländsk press och fans, men få uppmärksammar vår egna 3-dagarsfestival som ju är en ännu större grej.

Rockstad:Falun startades 2008 för att vi ville göra något speciellt i samband med släppet av skivan “The Art of War” och därför känns det extra bra att få framföra hela skivan nu, för första gången någonsin i sin helhet, på hemmaplan i Falun.”

Sabaton Open Air går av stapeln 15-17 augusti och hittills bokade band är:
Mustasch, Hardcore Superstar, Raubtier, Magnum, Korpiklaani, Ensiferum, Wolf, Delain, Moonspell, Powerwolf, Axxis, Bullet, Bloodbound, Elvenking, Månegarm, Skitarg, Crystal Viper, Demonical, October Tide, Junkstars, Kissin’ Dynamite, Man.Machine.Industry, Zia, Fimbultyr, Neverlore, Red Nova, Revoked, Wrong Channel.