Rheborg spelar vresig farbror

tisdag

Rheborg spelar vresig farbror

Fredrik Backmans succébok ”En man som heter Ove” blir teater. Johan Rheborg spelar huvudrollen i den underhållande enmansföreställningen om den vresige och missförstådde farbrorn Ove. För regi står Emma Bucht och manus är skrivet av Marie Persson Hedenius. Premiären sker den 30 januari 2015 på Rival i Stockholm. Biljetterna till föreställningen släpps torsdagen den 25 september.

Författaren Fredrik Backman är mycket nöjd med att det är Johan Rheborg som spelar Ove.
– Ska jag vara ärlig? Det är Johan Rheborg, liksom. Jag var tonåring på 90-talet, Johan Rheborg har satt en allvarlig buckla i hela min syn på humor. Mitt sätt att dra ett skämt har ett "före" och ett "efter" vissa personer, och det här är en sådan person. Om Johan Rheborg hade frågat mig om han fick sätta upp något som jag har skrivit på scen och jag hade tackat nej så hade mitt 14-åriga jag byggt en tidsmaskin och rest 19 år framåt i tiden och slagit ihjäl mig, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag har länge sökt efter material som jag skulle kunna göra en enmansföreställning av och när jag läste boken om Ove kände jag direkt att jag hade hittat min historia, säger Johan Rheborg. Den är komisk, tragisk, smart och dessutom angelägen. Jag är stolt över att få förtroendet av Fredrik Backman att göra detta. Den som vågar vinner!