Releasekonsert med John Venkiahs jazz-trio

onsdag

Fotograf: Niclas Tilosius

John Venkiah Trio bildades 2010. När de förra året firade tio år tillsammans firade de med att arbeta på ytterligare en skiva, den tredje i ordningen. Albumet med titeln On To Something Good gästas också av Karl-Martin Almqvist och Cosima Olu. Karl-Martin Almqvist är också med på konserten som spelas på Palladium i Malmö den 9:e april.

Konserten sänds direkt på Palladiums Youtube-kanal här.

Venkiah, som hörts med artisterna Tingsek och Shirin, har ett musikaliskt brett spektra i sitt bagage, men när han själv får bestämma är det den egna musiken han ägnar sig åt. Alla spår på albumet, såväl vokala som instrumentala, är originalkompositioner. Inspirationen kommer från olika håll, från Stevie Wonder till Brad Mehldau, med en tydlig linje som utgörs av melodier, harmonier och sväng.

John Venkiah har varit verksam pianist och sångare sedan 2010 och spelat på många scener runt om i Europa och Sverige. Trion har omnämnts i både tidningarna Downbeat och Wall Street Journal. Samtliga medlemmar i John Venkiah Trio mottog 2020 ”Ystad Jazz Festival Award – Next Generation”, till unga verksamma musiker.

Karl-Martin Almqvist är ett välkänt namn på den nordiska jazzscenen; hans känslofyllda men samtidigt energiska uttryck går sällan att ta fel på. Som medlem i Danska Radions Big Band, med flertalet album i eget namn och konserter tillsammans med bland annat Pat Metheny, är Karl-Martin en av de ledande stjärnorna) i svensk jazz.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten