Refused avslutar i Umeå

fredag

Refused avslutar i Umeå

Hardcorebandet Refused från Umeå återuppstod tidigare i år efter 14 års paus. Under våren och sommaren har de gett konserter runt om i världen bland annat på amerikanska festivalen Coachella och vår egen festival Way Out West. Just nu är bandet ute på en mindre Europaturné och nu är det klart att de kommer att göra fyra spelningar i Sverige. Biljetter släpps 8 oktober.

Så här säger bandet själva i ett pressmeddelande:

"The Shape of Punk To Come" är en brådmogen punkgolem vi råkade skapa 1998 och den har famlat genom en sekulariserad värld i fjorton år och 2012 fick vi till slut chansen att leda den till sin stam. Det har varit ett mycket intressant år. Vi har spelat överallt känns det som, och haft väldigt roligt längs vägen. Festivaler och klubbar i Japan, USA, Kanada och halva Europa, 60 spelningar, tusentals och åter tusentals som delat musiken med oss."

"Men den har gjort sitt. Nu ska den ner i jorden. Vi vill hem till våra vanliga liv. Och vi har sparat det bästa till sist. Vi tänker bjuda in band och artister vi älskar, gamla kompisar, nya bekantskaper och lite begåvat folk vi inte känner, bara för att vi kan, och med dem som sällskap göra fem spelningar till. Ett litet ärevarv på väg hem mot Västerbotten."

See you in the pit.

//Refused

Konsertdatum:

6 december - Malmö - KB - Special guests: Wildbirds & Peacedrums
7 december - Göteborg - Pustervik - Special guests: Paper
8 december - Stockholm - Annexet - Special guests: Kvelertak
9 december - Oslo - Sentrum Scene
15 december - Umeå - Exel Arena - Special guests: Randy, Råd Kjetil Senza Testa och Two White Horses