Putte i Parken gör festival Stockholm

måndag

Putte i Parken gör festival Stockholm

Gratisfestivalen Putte i Parken äger vanligtvis rum i Karlstad, men i år utökar man med en festival i Kungsträdgården i Stockholm den 24-25 juli.

Putte i Parken grundades 2008 i Karlskoga och flyttade till Karlstad 2012. Förra året togs entréavgiften bort och festivalen blev en succé med drygt 60 000 besökare.

- Vi har diskuterat att eventuellt ta ut festivalen till några fler orter, och i år väljer vi att ta den vidare till Kungsträdgården. Vilket vi tror blir perfekt. Kungsträdgården är en otroligt vacker plats mitt i hjärtat av Stockholm med mycket folk i omlopp, säger festivalgeneralen Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.

Putte i Parken i Stockholm kommer att pågå i två dagar med 6-8 konserter per dag. I Kungsträdgården kommer det att byggas upp ett festivalområde där det även kommer att finnas servering av mat & dryck, utställare och försäljare av olika slag samt ett barnområde med aktiviteter för de yngre.

- Det känns helt fantastiskt att göra detta och ta ytterligare ett steg med Putte i Parken. Det blir lite som att flytta delar av festivalen i Mariebergsskogen, Karlstad till Kungsträdgården i Stockholm, säger Niclas Lagerstam.

De första artisterna till Putte i Parken i Kungsträdgården släpps inom kort.

Putte i Parken arrangeras som vanligt även i Karlstad. Festivalen äger i år rum den 2-4 juli i Mariebergsskogen och hittills är följande artister klara: Silvana Imam, Beatrice Eli, Elin Ruth, Markus Krunegård och Tove Styrke.