Peggy Pickit ser Guds ansikte - snart premiär

tisdag

Peggy Pickit ser Guds ansikte - snart premiär

"De intalar sig att de har förtjänat det. Att vara trygga, hela, rena, försäkrade. De är välutbildade, läkare och har precis fyllt 40. Två av dem har arbetat på fältet någonstans i Afrika. De har inte setts på sex år och nu ska de ha parmiddag."

Det är utgångspunkten för Ronald Schimmelpfennigs pjäs Peggy Pickit ser Guds ansikte som har Sverigepremiär 18 februari på Angereds Teater i Göteborg. Det är en mörk relationskomedi och ett starkt nutidsdrama om västvärldens förhållande till Afrika. Ronald Schimmelpfennig är en av Europas mest spelade dramatiker just nu. En annan uppsättning av samma pjäs har premiär på Teater Galeasen i Stockholm 5 mars och i december hade pjäsen Gyllene Draken premiär på Borås Stadsteater.

Med Peggy Pickit ser Guds ansikte lägger den tyske dramatikern grunden till en debatt om vad som definierar oss till goda människor och vad det är som styr våra handlingar. Vad är egentligen en god handling? Vad är egentligen solidaritet? Kan man vara god om ens goda handlingar i grunden är självgoda?


Pjäsen spelas på Angereds teater februari-april.

Av: Roland Schimmelpfennig
Översättning: Ulf Peter Hallberg
Regi: Johan Friberg
Scenografi: Anna Lamberg
Ljus: Charlie Åström
Musik: Martin Fremling
Kostym: Ulrika Kärrö
Mask: Gunnar Lundgren

Medverkande: Josephine Bauer, Stefan Gödicke, Anna Wallander, Ove Wolf.